• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēl vienu Latvijas deputātu Eiropas Parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2011., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmija: Par jaunām personībām Zinātņu korpusā

Vēl šajā numurā

02.12.2011., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēl vienu Latvijas deputātu Eiropas Parlamentā

1.decembrī stājās spēkā Protokols, ar ko groza Protokolu par pārejas noteikumiem, kurš pievienots Līgumam par Eiropas Savienību, Līgumam par Eiropas Savienības darbību un Eiropas Atomenerģijas kopienas dibināšanas līgumam (Protokols).

Saskaņā ar Protokolu Eiropas Parlamenta (EP) deputātu skaits palielināsies no 736 līdz 754 deputātiem EP 2009.–2014.gada sasaukumā. Latvijai, Apvienotajai Karalistei, Bulgārijai, Itālijai, Maltai, Nīderlandei, Polijai un Slovēnijai katrai tiek piešķirta viena papildu deputāta vieta. Austrijai, Francijai un Zviedrijai katrai tiek piešķirtas divas papildu deputātu vietas, bet Spānijai – četras deputātu vietas.

Lai Protokols stātos spēkā, tas bija jāratificē visām Eiropas Savienības dalībvalstīm atbilstoši to noteiktajām nacionālajām procedūrām un ratifikācijas dokuments jānodod glabāšanā starptautisko līgumu glabātuvē Romā, Itālijā. Latvija ratifikācijas procesu pabeidza 2010.gada 24.novembrī.

Līdz ar to no 2011.gada 1.decembra Latvijai Eiropas Parlamentā ir deviņas deputātu vietas. Saskaņā ar 2009.gada 6.jūnija EP vēlēšanu rezultātiem Latvijā devītais deputāta mandāts pienākas kandidātu sarakstam "Pilsoniskā savienība" un šā saraksta deputāta kandidātam Kārlim Šadurskim.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!