• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1993., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240633-par-valsts-robezas-noteiksanu-starp-latvijas-republiku-un-baltkrievijas-republiku

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.106

Par valsts uzņēmumu, iestāžu un organizāciju nekustamās mantas un atsevišķu ražotņu (uzņēmuma daļu) nomas līgumu reģistrācijas un uzskaites kārtību

Vēl šajā numurā

11.03.1993., Nr. 2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 102

Pieņemts: 26.02.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.102

Rīgā, 1993. gada 26. februārī

Par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pieņemt darba grupas sarunām ar Baltkrievijas Republiku par robežas atjaunošanu (izveidota ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 19. septembra rīkojumu Nr. 365-r) priekšlikumu un akceptēt līguma "Par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku" projektu un Jauktās Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisijas nolikuma projektu.

2. Pilnvarot valsts ministru J.Dineviču parakstīt šī lēmuma 1. punktā minēto līgumu un nolikumu.

3. Uzdot Aizsardzības ministrijai pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju sagatavot ar Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas robežas atjaunošanas un iekārtošanas darbiem saistīto izdevumu tāmes projektu 1993. gadam un iesniegt to līdz 1993. gada 26. martam Latvijas Republikas Ministru Padomei izskatīšanai.

4. Norīkot darbam Jauktajā Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisijā no Latvijas Republikas puses šādas amatpersonas:

Komisijas līdzpriekšsēdētājs

J.Lovniks - Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Baltkrievijas Republikā

Komisijas locekļi:

R.Plivčs - Latvijas Republikas Aizsardzības Spēku Robežsargu brigādes Robežas atjaunošanas un iekārtošanas nodaļas vecākais virsnieks

Ā.Ieviņš - Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta pārstāvis.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas Ministru Padomes Valsts kancelejas vadītājs V.Zeikats

 

LĪGUMS
par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku

 

Latvijas Republika un Baltkrievijas Republika (turpmāk tekstā - "Līgumslēdzējas Puses")

saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas statūtu mērķiem un principiem, Eiropas drošības un sadarbības apspriedes Noslēguma aktu un citiem Eiropas valstu sadarbības dokumentiem, pamatojoties uz 1991. gada 16. decembra Deklarāciju par labu kaimiņattiecību principiem starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku, ievērojot Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas tautu gribu attīstīt draudzīgas kaimiņattiecības, ņemot vērā vispāratzītos starptautisko tiesību principus un normas, vēloties noteikt valsts robežu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku, vienojās par sekojošo:

1. pants

Līgumslēdzējas Puses apstiprina, ka valsts robežlīnija starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku iet pa Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas administratīvo robežu, kas līguma parakstīšanas brīdī sakrīt ar Latvijas valsts robežu, kāda tā bija 1940. gada 16. jūnijā.

Karte, kurā atzīmēta valsts robežlīnija (mērogs 1:50 000, 11 lapas), ir neatņemama šī līguma sastāvdaļa.

2. pants

Lai līguma 1. pantā noteikto valsts robežlīniju nospraustu dabā, Līgumslēdzējas Puses izveido Jaukto Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisiju, kuras sastāvā ir trīs pārstāvji no katras Līgumslēdzējas Puses un kura darbojas saskaņā ar abu Līgumslēdzēju Pušu Valdību apstiprināto Jauktās Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisijas nolikumu.

3. pants

Demarkācijas rezultātā noteiktā valsts robežlīnija tiek atzīmēta 1:10 000 mēroga kartē, kura tiek izgatavota četros eksemplāros. Uzraksti Baltkrievijas Republikas pusē izdarāmi baltkrievu valodā, Latvijas Republikas pusē - latviešu valodā. Vienlaicīgi tiek sastādīts valsts robežas apraksts divos eksemplāros, katrs baltkrievu un latviešu valodā.

4.pants

Gar valsts robežu tiek nosprausta 10 metru plata josla (5 metri uz abām pusēm no valsts robežlīnijas vai no robežupju un citu ūdenskrātuvju ūdens līmeņa robežas).

5.pants

Valsts robežu uz Daugavas (Rietumdvinas) aprīko katra Līgumslēdzēja Puse savā krastā, bet pārējā robežas daļa tiek iedalīta vienādas darbietilpības sektoros, kas tiek sadalīti ierīkošanai starp Līgumslēdzējām Pusēm ar Jauktās Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisijas lēmumu.

Robežas demarkācijas un noformēšanas darbus savos sektoros katra Līgumslēdzēja Puse apmaksā atsevišķi.

Jautājums par darbu veikšanai iztērēto summu izlīdzināšanu netiek izvirzīts.

6. pants

Valsts robežas režīmu nosaka uz atsevišķa Līgumslēdzēju Pušu nolīguma pamata.

7. pants

Šis līgums ir beztermiņa līgums.

8. pants

Šis līgums ir jāratificē, un tas stājas spēkā ar ratifikācijas rakstu apmaiņas brīdi, kas notiks .......................................................

Šis līgums noslēgts 1993. gada ........................divos eksemplāros, katrs latviešu un baltkrievu valodā, turklāt abi teksti ir autentiski.

 

Baltkrievijas Republikas vārdā  Latvijas Republikas vārdā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!