• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja 1999. gada 29. aprīļa paziņojums "Par Telekomunikāciju tarifu padomi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.05.1999., Nr. 136/137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija 1999. gada 19. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

04.05.1999., Nr. 136/137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeimas priekšsēdētājs

Veids: paziņojums

Pieņemts: 29.04.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

 

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Telekomunikāciju tarifu padomi

Daru zināmu, ka Saeima šā gada 29.aprīļa sēdē nolēmusi:

1. Pamatojoties uz "Lattelekom" parlamentārās izmeklēšanas komisijas konstatētajiem likuma "Par telekomunikācijām" un Telekomunikāciju tarifu padomes nolikuma pārkāpumiem, uzdot Ministru kabinetam atcelt Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus no amata un mēneša laikā izveidot jaunu Telekomunikāciju tarifu padomi likumā "Par telekomunikācijām" paredzētajā kārtībā.

2. Uzdot satiksmes ministram saskaņā ar likuma "Par telekomunikācijām" 9.pantu ieteikt jaunus Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus, nepieļaujot pat netieša interešu konflikta situācijas.

3. Uzdot Satiksmes ministrijai sagatavot un iesniegt grozījumus likumā "Par telekomunikācijām" un šajos grozījumos noteikt, ka Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus apstiprina Saeima, tādējādi papildus nodrošinot Telekomunikāciju tarifu padomes kā neatkarīga regulatora statusu un palielinot tās nozīmi telekomunikāciju pakalpojumu kvalitātes kontroles jomā, kā arī noteikt, ka Telekomunikāciju tarifu padomes locekļus izvirza konkrētas institūcijas, kurām jāraugās, lai izvirzītajiem kandidātiem nebūtu interešu konflikta ar ieņemamo amatu. Attiecīgi grozījumi izdarāmi arī Telekomunikāciju tarifu padomes nolikumā.

4. Uzdot jaunizveidotajai Telekomunikāciju tarifu padomei pārskatīt iepriekšējās Telekomunikāciju tarifu padomes pieņemtos lēmumus par tarifiem, pamatojoties uz likuma "Par telekomunikācijām" 11.panta trešo daļu un 23.panta trešo daļu, kā arī ņemot vērā Telekomunikāciju tarifu padomes nolikuma 6.4.punktu.

5. Ministru kabinets līdz 1999.gada 20.jūnijam nodrošina jumta līguma grozījumu projekta izstrādāšanu, kā atbildīgo nosakot Satiksmes ministriju, tarifu aprēķinā iekļaujot faktisko izmaksu apjomus, kā arī nosakot citus termiņus jauno tarifu pārrēķinam un apstiprināšanai, ņemot vērā SIA "Lattelekom" revidēto un dalībnieku sapulcē apstiprināto informāciju.

6. Satiksmes ministrija, izstrādājot jauno likumprojektu "Par telekomunikācijām" un Telekomunikāciju tarifu padomes nolikumu, deleģē telekomunikāciju pamatpakalpojumu kvalitātes kontroles pārraudzību Telekomunikāciju tarifu padomei un nosaka, ka telekomunikāciju organizācijas (operatori) strādā uz licences pamata. Licencē ietverami organizācijas darbības noteikumi, nosacījumi par minimālo pakalpojumu kopumu, kā arī Telekomunikāciju tarifu padomes un TKKC darbības finansēšanas nosacījumi.

7. Satiksmes ministrija līdz 1999.gada 20.maijam izstrādā grozījumus Telekomunikāciju tarifu padomes nolikumā, paredzot, ka Telekomunikāciju tarifu padomei ir tiesības piedzīt soda naudu no telekomunikāciju organizācijām par nekvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu, kā arī noteikt kārtību, kādā iekasējama soda nauda.

Rīgā 1999.gada 29.aprīlī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!