• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 1994. gada 9. septembra protokola izraksts Nr. 8/1-1 "Par pilsētas tirdzniecības noteikumu apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.1994., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta lēmums Nr.133

Par ierēdņu amatu pretendentu atestācijas turpināšanu

Vēl šajā numurā

15.11.1994., Nr. 134

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: protokola izraksts

Numurs: 8/1-1

Pieņemts: 09.09.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jelgavas Domes sēdes protokola izraksts nr.8/1-1

1994.gada 9.septembrī

Par pilsētas tirdzniecības noteikumu apstiprināšanu

1. Pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 43.pantu un saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 5. pantu, apstiprināt tirdzniecības noteikumus Jelgavas pilsētā (pielikumi).

2. Par šo noteikumu neievērošanu tiesības sastādīt administratīvo protokolu un izņemt licenci ir pilsētas domes deputātiem, municipālās un valsts policijas darbiniekiem, 52.JeIgavas Zemessardzes bataljona zemessargiem, pašvaldības uzņēmuma "Sfēra" darbiniekiem. Valsts ieņēmuma dienesta Jelgavas nodaļas darbiniekiem, Jelgavas veterinārās pārvaldes darbiniekiem, Jelgavas Vides un sabiedrības veselības centra darbiniekiem.

3. Noteikt, ka par šo noteikumu neievērošanu uzliekams naudas sods līdz Ls 50, kas jāsamaksā ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc dienas, kad izsniegts lēmums par naudas soda uzlikšanu.

4. Pārkāpuma izdarīšanas vietā bez protokola sastādīšanas, izsniedzot noteikta parauga kvīti, 2.punktā minēto institūciju darbinieki pārkāpējiem var uzlikt naudas sodu līdz Ls 5. Sastādot administratīvo protokolu, naudas sods Ls 5 - 50.

5. Ja netiek ievērots 3.punktā minētais termiņš, licenci anulē bez tiesībām to atjaunot viena gada laikā.

6. Noteikt, ka par gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas atkārtotiem šo noteikumu, sanitāro un veterināro noteikumu pārkāpumiem, kā ari administratīvajiem pārkāpumiem tirdzniecībā, uzņēmējdarbībā, finansu un patērētāju tiesību aizsardzības jomi, valsts valodas lietošanas jomā, muitas jomā licence tiek izņemta un jautājumu par tās anulēšanu un pašvaldības telpu nomas līguma laušanu izskata domes sabiedrības drošības un ārkārtas situāciju pastāvīgā komisija.

7. Noteikumi stājas spēki nākamajā dieni pēc publicēšanas oficiālajā laikrakstā.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem pilsētas padomes 1992.gada 23. janvāra 15.sesijas lēmumus "Par administratīvās atbildības noteikšanu par Jelgavas pilsētas tirdzniecības noteikumu neievērošanu" un "Par licenču izdošanu tirdznieciskajai darbībai".

9. Uzdot arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļai mēneša laika izplānot augļu un dārzeņu ielas tirdzniecības vietas.

Domes priekšsēdētājs U.Ivans

Kancelejas vadītājas vietas izpildītajā B.Legzdiņa

Tirdzniecības noteikumi Jelgavas pilsētā

1. Tirdzniecības noteikumi Jelgavas pilsētā nosaka tirdzniecības kārtību ar pārtikas, rūpniecības precēm, poligrāfijas izstrādājumiem, suvenīriem, tabakas izstrādājumiem, bezalkoholiskajiem dzērieniem, alu, kā arī ar citām precēm pilsētas ielās, laukumos un citās sabiedriskās vietās, slēgtās stacionārās tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas vietās, no automobiļiem, treileriem.

2. Tirdzniecības noteikumi attiecas uz visiem tirgotājiem Jelgavā neatkarīgi no to pakļautības un īpašuma formas.

3. Jelgavas ielās, laukumos u.c. sabiedriskās vietās atļauta tikai Vides un sabiedrības veselības centra un veterinārās pārvaldes noteikto oriģināli standarta iepakojumā fasēto pārtikas produktu mazumtirdzniecība.

4. Ja uzņēmējsabiedrība tirgojas vairākās patstāvīgās tirdzniecības vietās, tad uz katru šo vietu nepieciešama atsevišķa tirdzniecības licence. Licencei jāatrodas tirdzniecības vietā.

5. Tirdzniecība Jelgavas ielās, laukumos un citās sabiedriskās vietās atļauta tikai pašvaldības apstiprinātajās un speciāli iekārtotajās tirdzniecības vietās.

6. Tirdzniecisko darbību Jelgavā atļauts veikt tikai juridiskām personām, kuras saņēmušas pilsētas Domē atļauju — licenci tirdznieciskai darbībai.

7. Tirdzniecība bez licences atļauta fiziskām personām, kuras tirgojas ar ziediem, augļiem, dārzeņiem nelielos daudzumos — līdz 20 kg (piemājas, sakņu dārziņos izaudzētiem), ja tiek uzrādīts dārzkopības sabiedrības. Valsts zemes dienesta, pašvaldības vai citas institūcijas apstiprinājums par zemes atrašanos personas lietošanā vai īpašumā, kuru tirdzniecībai nav nodarbošanās raksturs, uz īpašiem, šim nolūkam sagatavotiem galdiem patvaldības noteiktās pilsētas vietās, par ko tiek iekasēta ikdienas tirdzniecības maksa.

Licenču izsniegšana

8. Licences tirdznieciskajai darbībai izsniedz Jelgavas Domes administrācija.

9. Lai saņemtu licences, nepieciešams iesniegt sekojošus dokumentus:

9.1. Domes priekšsēdētaja vietniekam adresētu iesniegumu, kurā norādīti uzņēmējsabiedrības rekvizīti un īpašnieka vai vadītāja vārds, uzvārds un personas kods, realizējamo preču nosaukumi pa lielākajām preču grupām, tirdzniecības vieta un laiks;

9.2. kvīti par pašvaldības budžetā iemaksātu maksu par licenci;

9.3. uzņēmējsabiedrības reģistrācijas apliecības norakstu;

9.4. telpu nomas līgumu vai dokumentus, kas apliecinātu telpu piederību licences saņēmējam;

9.5. Vides un sabiedrības veselības centra un veterinārās pārvaldes izziņas par attiecīgu pārtikas produktu tirdzniecības atļauju iesniegumā norādītajā tirdzniecības vietā;

9.6. personas, kas saņem licenci, pasi;

9.7. Valsts ieņēmuma dienesta izziņu par nodokļu maksājumiem.

10. Izsniedzot licenci. Domes administrācijai jāievēro spēkā esošā likumdošana — vispārējie noteikumi par atsevišķu preču pārdošanas kārtību (alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi u.c.).

11. Licences izsniedz uz laiku līdz 1 gadam.

12. Licenci atkārtoti neizsniedz, ja tā tikusi izņemta un anulēta.

13. Pirms licences izsniegšanas atbildīgajām amatpersonām jāpārbauda, vai uzņēmējsabiedrības statūtos vai reģistrācijas apliecībā ir paredzēts norādītais tirdzniecības veids.

14. Jelgavas Domes administrācijas izsniegtajās licencēs jānorāda:

14.1. uzņēmējsabiedrības nosaukums, reģistrācijas apliecības numura, izdošanas datums, adrese, vadītāja vai īpašnieka vārds un uzvārds, personas kods;

14.2. tirdzniecības vieta un veids (tirdzniecība kioskā, paviljonā, nojumē, no automašīnas, auto piekabes, galda u.c.);

14.3. preču grupu nosaukumi;

14.4. licences cena;

14.5. termiņš, uz kādu licence izsniegta;

14.6. licences izsniegšanas datums;

14.7. ielu tirdzniecības licencē papildus jānorāda pārdevēja uzvārds un personas kods;

14.8. licencei jābūt apzīmogotai ar Domes zīmogu.

15. Licenci aizliegts nodot citām personām.

16. Veicot tirdzniecību pilsētas ielās, laukumos un citās sabiedriskās vietās, jāievēro licencē norādītā tirdzniecības vieta, tirdzniecības veids, termiņi.

17. Pie personas, kura veic tirdzniecību, jāatrodas licences oriģinālam vai pašvaldībā apstiprinātam licences norakstam, pasei, pavadzīmei. Vides un sabiedrības veselības centra izziņai par tiesībām tirgot doto produkciju, tirgojoties ar pārtikas precēm — sanitārajai grāmatiņai, veterināras pārvaldes izziņai, attiecīgās preču partijas kvalitātes sertifikātam, ja prece ievesta no ārzemēm, tad muitas deklarācijai, kioskos un citās tirdzniecības novietnēs papildus jāatrodas kvītij par 1993 .gada 2.apriļa 21.sesijā noteiktās maksas par ielu elementu aizņemšanu samaksu un citiem Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajiem dokumentiem.

18. Tirdzniecības vietā redzamā vietā jābūt norādītam uzņēmējsabiedrības nosaukumam, adresei, darba laikam, pārdevēja uzvārdam. Pie katras preču grupas jāatrodas cenas zīmei.

19. Licencētajā tirdzniecībā atļauts tirgot tikai ar mērinstrumentiem, kuri ir pārbaudīti un marķēti.

20. Tirdzniecības vietā jānodrošina sabiedriskā kārtība, jāievēro sanitāri — higiēniskie noteikumi, tirdzniecības vieta jāuztur kārtībā visu tirdzniecības laiku, kā ari jāsakopj pēc tirdzniecības darbības veikšanas.

Kancelejas vadītājas vietas izpildītāja B.Legzdiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!