• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1994. gada 17. novembra informācija "Kārtība, kādā veicama Spirta monopola pārvaldes 1994.gada 13.oktobra rīkojuma nr.34 izpilde". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1994., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

19.11.1994., Nr. 136

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 17.11.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas Spirta monopola pārvaldes papildinformācija

1994. gada 17.novembrī

Kārtība, kādā veicama Spirta monopola pārvaldes 1994. gada 13. oktobra rīkojuma nr.34 izpilde

Saskaņots:
Valsts ieņēmumu dienesta  priekšnieka vietniece V.Gurkovska
1994. gada 16.novembrī

Apstiprinu:
Spirta monopola pārvaldes priekšnieks I.Roķis
1994.gada 17.novembrī

Pārbaudot alkoholisko dzērienu tirdzniecību vairāk kārt konstatēts, ka pārdošanā atrodas alkoholiskie dzērieni, kuri uzņēmēju — importētāju licencēs nav uzrādīti. Saskaņā ar Spirta monopola pārvaldes 1994. gada 13. oktobra rīkojumu Nr.34 (turpmāk tekstā "Rīkojums", publicēts "Latvijas Vēstnesi" 1994. gada 22.oktobrī) visi šie alkoholiskie dzērieni jānoņem no tirdzniecības un jādeklarē Valsts ieņēmumu dienesta rajonu (pilsētu) nodaļās.

Lai pasargātu uzņēmumus, kuri likumīgi iegādājusies šos alkoholiskos dzērienus no uzņēmumiem vairumtirgotājiem (sertificētus un norēķinoties ar bankas pārskaitījumiem), no nepamatotiem zaudējumiem, tiek noteikta Jāda kārtība.

1. Uzņēmumi, kuri ir iegādājusies, pieņēmusi realizācijai vai uz citiem nosacījumiem alkoholiskos dzērienus, kuri norādīti minētajā Rīkojumā, veic to inventarizāciju, aizpildot deklarāciju (izņemot 18. aili), pēc pielikuma formas nr.34-1 trijos eksemplāros, no kuriem divus eksemplārus līdz 1994. gada 25. novembrim iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc licencētā tirdzniecības punkta (veikala, noliktavas) atrašanās vietas.

2. Pēc deklarēto dzērienu iegādes likumības pārbaudes (deklarētāja un piegādātāja licences, bezskaidras naudas norēķinu apliecinoša dokumenta esamības un deklarācijas noformēšanas atbilstības prasībām) Valsts ieņēmumu dienesta nodaļa uzņēmumiem izsniedz deklarācijas vienu eksemplāru saskaņošanai ar piegādātāju — aizpildīt deklarācijas 18. aili.

3. Ar piegādātāju saskaņotie deklarāciju eksemplāri līdz 30.novembrim jāiesniedz attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā.

4. Ja uzņēmējs — vairumtirgotājs pircēja sastādītās deklarācijas 18. ailē ir apliecinājis uzrādīto alkoholisko dzērienu realizāciju, tad neatkarīgi no tā, ir vai nav tam krājumā Rīkojumā uzrādītie alkoholiskie dzērieni, tam ari jāaizpilda un jāiesniedz līdz š.g. 30. novembrim deklarācija par šo dzērienu iegādi.

Ja šis uzņēmējs vienlaicīgi ir ari minēto preču importētājs, tad iegādes fakta apliecināšanai jāiesniedz art ievedmuitas deklarācijas kopija.

5. Valsts ieņēmumu dienesta nodaļas saņemto deklarāciju kopijas nosūta Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu kontroles departamentam un Spirta monopola pārvaldei līdz 1994. gada 15.decembrim.

6. Spirta monopola pārvalde pēc attiecīgu materiālu saņemšanas ne vēlāk kā 60 dienu laika pieņem lēmumu par deklarēto alkoholisko dzērienu realizācijas kārtību.

7. Uzņēmuma vadītājs ir atbildīgs par deklarāciju iesniegšanu norādītajos termiņos, tajās sniegto ziņu patiesīgumu, kā ari par deklarācijā norādīto alkoholisko dzērienu saglabāšanu. Deklarētos dzērienus nedrīkst pārdot vai realizēt uz citiem nosacījumiem, kā arī izlielot vai iznicināt līdz laikam, kamēr Spirta monopola pārvalde nav pieņēmusi lēmumu par to realizācijas kārtību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!