• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju transporta jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2011., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs: Par alkoholisma un smēķēšanas ierobežošanu jauniešu vidū

Vēl šajā numurā

06.12.2011., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju transporta jomā

Ir ļoti svarīgi samazināt Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanai nepieciešamo laiku, tāpēc jau tuvākajā laikā ir jāaktivizē darbs pie elektroniskās rindas ieviešanas autopārvadājumos.

Tāpat jāoptimizē robežkontroles procedūras uz dzelzceļa, lai samazinātu ceļā pavadīto laiku, 30.novembrī, tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, norādīja satiksmes ministrs Aivis Ronis. Tikšanās laikā galvenokārt tika pārrunāti 22.–24.novembra vizītes laikā Maskavā ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu un "Krievijas Dzelzceļa" vadību iezīmētie turpmākie uzdevumi, un arī vēstnieks pauda apņēmību veicināt to virzību.

Ministrs un vēstnieks arī vienojās jau tuvākajā laikā kopīgi apmeklēt Latvijas–Krievijas sauszemes robežkontroles punktus, kā arī nodrošināt optimālu un sinhronizētu iesaistīto dienestu darbību, lai samazinātu rindas uz robežas visintensīvākajā periodā – gada nogalē.

Tāpat aktīvāk jāstrādā pie dzelzceļa infrastruktūras modernizēšanas starp abām valstīm, kas ļaus palielināt vilciena kustības ātrumu un pasažieru pārvadājumos ceļā pavadāmo laiku no Rīgas līdz Maskavai samazināt līdz aptuveni 10 stundām. Šovasar abu valstu transporta ministri vienojās, ka vilciens Rīga–Maskava tuvākajā perspektīvā jāskata kā esošās dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projekts ar mērķi palielināt vilciena kustības ātrumu līdz 140 kilometriem stundā. Šajā kontekstā puses pārrunāja arī Rīga–Maskava dzelzceļa koridora elektrifikācijas plānus, kā arī atzīmēja ievērojamo kravu apjoma pieaugumu šajā koridorā. "Mēs novērtējam Latvijas panākumus dzelzceļa kravu pārvadāšanā un priecājamies par to, ka šogad paredzat rekordu šajā jomā. Šobrīd ir pamats cerēt, ka arī pārvadājumi starp abām valstīm pavisam drīz sasniegs pirmskrīzes apmērus," atzina vēstnieks.

A.Vešņakovs informēja satiksmes ministru par Krievijas plāniem attīstīt savu ostu infrastruktūru, bet norādīja, ka, ņemot vērā gaidāmo tirdzniecības plūsmu pieaugumu pēc Krievijas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā, Krievijai būs nepieciešamība pēc papildu ostu kapacitātes kaimiņvalstīs. Šajā ziņā Latvijas ostas ir labi pozicionētas, tai skaitā kalpojot kā tilts Krievijas pieaugošajā sadarbībā ar Ķīnu un Japānu. A.Ronis apliecināja, ka arī Latvija ir ļoti ieinteresēta šādu kaimiņvalsts biznesa sakaru attīstīšanā, jo arvien nostiprina savas kā tranzītvalsts pozīcijas.

Vēstnieks interesējās par aviokompānijas "airBaltic" turpmāko attīstību un uzsvēra, ka tā būtu nozīmīgs partneris Pasaules futbola čempionāta laikā, kas 2018.gadā notiks Krievijā. Tāpat viņš atbalstīja ideju aviokompānijai "airBaltic" lūgt Krievijas atļauju iekšzemes aviopārvadājumu veikšanai, uz sacensībām šīs valsts teritorijā vedot Latvijas hokejistus.

Tikšanās laikā tika pārspriesta prāmju satiksmes piesaiste starptautiskajos autopārvadājumos, izmantojot Latvijas ostas. Tāpat ministrs A.Ronis pateicās Krievijas pusei par pozitīvo sadarbību autopārvadājumu atļauju jomā.

Vēstnieks norādīja, ka nākamā Starpvaldību komisijas sanāksme varētu tikt organizēta nākamās vasaras sākumā.

 

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!