• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par oficiālajām sarunām Pārdņestras konflikta risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2011., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Krieviju transporta jomā

Vēl šajā numurā

06.12.2011., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par oficiālajām sarunām Pārdņestras konflikta risināšanā

Latvijas Ārlietu ministrija pozitīvi novērtē oficiālo sarunu atjaunošanu Pārdņestras konflikta noregulējumam. Sarunas 5+2 formātā atsākās pēc gandrīz sešu gadu pārtraukuma, un pirmā šo oficiālo sarunu kārta notika 30.novembrī un 1.decembrī Viļņā Lietuvas kā EDSO prezidējošās valsts vadībā. Pēc EDSO prezidējošās valsts sniegtās informācijas, puses konstruktīvā un atvērtā gaisotnē pārrunājušas turpmākos sarunu vešanas principus un procedūras.

Ārlietu ministrija cer, ka šis būtiskais solis sekmēs Pārdņestras konflikta miermīlīga un ilgtspējīga risinājuma sasniegšanu, kas pozitīvi ietekmētu kopējo drošības situāciju reģionā.

5+2 formāta sarunās par Pārdņestras konflikta noregulējumu piedalās iesaistīto pušu un vidutāju – Moldovas, Pārdņestras, Krievijas, Ukrainas un EDSO – pārstāvji, kā arī Eiropas Savienība un ASV, kam ir novērotāju statuss. 5+2 formāta oficiālās sarunas tika pārtrauktas 2006.gadā, un kopš tā laika notikušas tikai neformālas pušu tikšanās.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!