• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs: Par alkoholisma un smēķēšanas ierobežošanu jauniešu vidū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2011., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par 2012.gada veselības nozares budžetu

Vēl šajā numurā

06.12.2011., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs: Par alkoholisma un smēķēšanas ierobežošanu jauniešu vidū

29.novembrī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane tikās ar Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidentu Pēteri Apini, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģiskās palīdzības dienesta stacionāra vadītāju Sarmīti Skaidu un žurnāla "Latvijas Ārsts" galveno redaktori Kamenu Kaidaku, lai pārrunātu situāciju par alkoholisma un tabakas lietošanas izplatību bērnu un jauniešu vidū.

Tikšanās laikā LĀB pārstāvji informēja par aizvien pieaugošo skolas vecuma jauniešu skaitu, kas smēķē un lieto alkoholiskos dzērienus, it īpaši jaunu meiteņu vidū. Tāpat LĀB uzsvēra nelegālā alkohola ražošanas un kontrabandas lomu uz cilvēku mirstības palielināšanos. Vistuvākajā laikā LĀB solīja nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvām, kas samazinātu iespējas bērniem un jauniešiem tikt pie alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem.

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis izteica atbalstu LĀB pārstāvju iniciatīvai un solīja ļoti rūpīgi izvērtēt visas iespējas, lai šo problēmu risinātu. Tāpat ministrs informēja par Iekšlietu ministrijas prioritātēm un situāciju saistībā ar nelegālā alkohola tirgus mazināšanu un kontrabandas apkarošanu.

Tikšanās laikā ministrs arī akcentēja prevencijas pasākumu nozīmīgumu, kas ir īpaši būtiski tieši bērnu un pusaudžu vecumā. Tāpēc ministrs izteica cerību, ka šo jautājumu efektīvā risināšanā iesaistīsies arī citas ministrijas un sociālie partneri.

R.Kozlovskis uzsvēra: "Iekšlietu ministrijai pārsvarā ir uzticētas kontrolējošās funkcijas, un bieži vien ar represīvām metodēm ir iespējams cīnīties tikai ar sekām, nevis cēloņiem. Tāpēc uzskatu, ka vēlamo rezultātu varēsim panākt tikai tad, ja visas puses sadarbosies."

 

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!