• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finansējuma nosacījumu uzlabošanu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240872

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par desmit Latvijas lielākajiem nodokļu maksātājiem

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finansējuma nosacījumu uzlabošanu Latvijai

Parlamenta 1.decembrī pieņemtajā rezolūcijā uzsvērts, ka ES līdzfinansējums Latvijas, Grieķijas, Īrijas, Portugāles, Rumānijas un Ungārijas reģionālās attīstības projektos jāpalielina līdz 95%, lai palīdzētu šīm valstīm atgūties no krīzes. Deputāti atbalstīja priekšlikumu īslaicīgi palielināt ES līdzfinansējumu mērķtiecīgi izvēlētiem projektiem, nepalielinot attiecīgajai valstij piešķirtā strukturālā finansējuma kopējo apjomu.

Dalībvalstīm, kurām ir likviditātes grūtības un kas saņem ES finanšu palīdzību, būs tiesības pieteikties iespējai par desmit procentiem palielināt ES līdzfinansējumu konkrētos un mērķtiecīgi izraudzītos projektos, pausts likumdošanas rezolūcijā, ko deputāti 1.decembrī pieņēma ar 536 balsīm par, 43 – pret un 44 atturoties.

Deputāte Danuta Hībnere, kas sagatavoja rezolūciju, pirms balsojuma sacōja, ka "priecājas par šā steidzamā priekšlikuma pieņemšanu jau pirmajā lasījumā, jo ir vajadzīga strauja rīcība izaugsmes veicināšanai dalībvalstīs un reģionos, kas piedzīvo ekonomiskas grūtības. Mazinot spiedienu uz dalībvalstu budžetiem un ar Eiropas reģionālo politiku veicinot ieguldījumus, iespējams atjaunot izaugsmi, veicināt jaunu darba vietu radīšanu un uzlabot produktivitāti".

Sešām dalībvalstīm, uz kurām attiecas regulas grozījumi, būs jāpierāda, ka tām nepietiek resursu savu iemaksu segšanai un jāpiemēro attiecīgā atkāpe. Tām būs jāapliecina, ka ieguldījumi tiks vērsti konkurētspējas, izaugsmes un nodarbinātības atbalstam. Minētā atkāpe attieksies uz laikposmu, kurā dalībvalsts saņēmusi palīdzību saskaņā ar Eiropas finanšu stabilizācijas mehānisma vai maksājumu bilances mehānisma programmām, un attiecīgo regulu varēs piemērot arī ar atpakaļejošu spēku. Regulas grozījumi būs spēkā līdz 2013.gada beigām.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!