• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot nākamā gada valsts budžeta projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 7. decembra ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot nākamā gada valsts budžeta projektu

Vakar, 6.decembrī, finanšu ministrs Andris Vilks Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai iesniedza pirmdien, 5.decembrī, Ministru kabineta ārkārtas sēdē akceptēto 2012.gada valsts budžeta likumprojektu (skat. "LV" Nr.191, 06.12.2011.) un to pavadošo likumprojektu paketi, kurus Saeimas spīkere tālāk nodeva Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Jānim Reiram. Pirmdien uzreiz pēc valdības ārkārtas sēdes Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis parakstīja Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2012.gada domstarpību un vienošanās protokolu.

Foto: Ernests Dinka, Saeimas kanceleja

 

2012.gada valsts budžets ir vērsts uz mūsu valsts finanšu sistēmas nostiprināšanu. Noslēdzot starptautiskā aizdevuma programmu, 2013.gada budžets jau varēs būt pilnībā vērsts uz valsts attīstību un finansiālo neatkarību. To vakar, 6.decembrī, no finanšu ministra saņemot portfeli ar nākamā gada valsts budžeta projektu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Visus pēdējos gadus mēs esam lietojuši vārdu "konsolidācija", kas latīniski ir ļoti stiprs un pozitīvs vārdstas nozīmē nostiprināšanos," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka valsts ir izgājusi cauri krīzes budžetiem, iepriekšējais bija stabilizācijas budžets, bet 2012.gada budžets ir pēdējais nostiprināšanās budžets. "Sarkanbaltsarkanā lentīte pie 2012.gada budžeta portfeļa nozīmē, ka darbs pie nākamā budžeta projekta vairs nebūs jāveic starptautisko aizdevēju uzraudzībā, mēs būsim finansiāli neatkarīgi un par valsts ienākumiem un tēriņiem varēsim lemt paši. Nākamajam2013.gada budžetamjābūt mūsu attīstības un finanšu neatkarības budžetam," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

No S.Āboltiņas saņemot 2012.gada valsts budžeta portfeli, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs sacīja, ka 2012.gada budžeta projekts ir gan emocionāli, gan fiziski vieglāks nekā pērn. Tas nesatur samazinājumus, kas sāpīgi skartu iedzīvotājus, un 109 likumprojektu vietā šogad budžeta paketē ir tikai 31 likumprojekts. "Mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai likums stājas spēkā 1.janvārī, lai katrs mūsu valsts iedzīvotājs, visas pašvaldības un institūcijas zinātu finanšu apmēru, ar kuru tās varēs rīkoties. Tādēļ Budžeta komisija strādās pastiprinātā darba režīmā," sacīja J.Reirs.

Jau otro gadu valsts budžeta projekts Saeimā tiek iesniegts ne tikai papīra formā, bet arī elektroniski zibatmiņā.

 

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!