• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vēstures skolotāju biedrības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē

5.decembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās pirmajā Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē, kurā iepazinās ar padomes pārstāvju viedokļiem par mazākumtautību lomu Latvijā, īpaši akcentējot sabiedrības saliedēšanas nepieciešamību, kas, Valsts prezidenta skatījumā, šobrīd ir viens no būtiskākajiem Latvijas valsts attīstības un nākotnes jautājumiem.

Mazākumtautību biedrības priekšsēdētājs Romāns Alijevs sēdes sākumā uzsvēra, ka Latvijas mazākumtautības ir mūsu valsts lepnums un bagātība, tās neatņemama sastāvdaļa un dzīva realitāte. "Mēs vēlamies iesaistīties arī latviešu kultūras telpas dzīvē, stiprināt kontaktus. Mēs jau esam daudz darījuši, lai veicinātu Latvijā dzīvojošo tautību saliedētību, lai mazinātu sašķeltības riskus. Mums ir daudz viedokļu par to, kas mūs visus var vienot, uz kādām vērtībām un idejām to balstīt," uzsvēra R.Alijevs.

Valsts prezidents A.Bērziņš, uzklausot katra padomes pārstāvja informāciju par savu nacionālo biedrību vai pārstāvniecību, izteica apņēmību turpmāk cieši sadarboties ar Mazākumtautību konsultatīvo padomi, lai tajā iniciētās un atbalstītās idejas virzītu reālai īstenošanai dzīvē. "Mums ir jāatrod atslēga tam, kā saliedēt sabiedrību. Ja mēs paši to neizdarīsim, mūsu vietā to izdarīs citi. Turklāt labākais veids, kā attīstīt ekonomiku, ir atrast labāko sabiedrības saliedētības modeli. To nekādā gadījumā nedrīkst saistīt ar asimilāciju," pauda Valsts prezidents.

Vienlaikus A.Bērziņš atzina, ka viņa uztverē un viņa dzīvē nekad nav valdījusi izpratne "savējie un svešie": "Manā skatījumā vienmēr ir bijis "mēs". Mūs vieno teritorija un valoda, un tas ir kā enkurs, pie kura jāturas. Es pilnīgi noteikti nebūšu tas prezidents, kas paraksta likumu par otras valsts valodas statusa noteikšanu Latvijā."

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!