• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Vēstures skolotāju biedrības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2011., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.12.2011., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Vēstures skolotāju biedrības pārstāvjiem

Valsts prezidents Andris Bērziņš 5.decembrī tikās ar Vēstures skolotāju biedrību, lai apspriestu vēstures mācīšanu skolās un biedrības sabiedriskās aktivitātes.

Vēstures skolotāju biedrības pārstāvji aicināja Valsts prezidentu atbalstīt ikgadējo pētniecisko un radošo darbu konkursu "Vēsture ap mums" un kļūt par tā patronu. Valsts prezidents aicinājumam piekrita. Šā gada konkursa tēma ir "Prom no mājām", konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 2012.gada maija beigās, un Valsts prezidents tajā piedalīsies, apbalvojot konkursa laureātus. Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas vēstures izzināšanu, skolēniem apzinot un analizējot vēstures avotus. Konkurss tiek organizēts jau 10 gadus, un tajā ik gadus tiek iesniegti ap 200 darbu.

"Jautājumi, kas skar cilvēku izbraukšanu no valsts, šobrīd ir vieni no aktuālākajiem. Tādēļ šāda temata pētīšana arī no vēsturiskā aspekta ir divtik nozīmīga, lai saprastu, kāda ir bijusi Latvijas iedzīvotāju izceļošanas un atpakaļ atgriešanās motivācija iepriekšējā gadsimtā. Esmu gatavs atbalstīt šā jautājuma risināšanu, jo tas ir šābrīža jautājums un ietekmēs to, kāda nākotne mūs sagaida," uzskata A.Bērziņš.

Skolotāju biedrības pārstāvji atbildēja uz Valsts prezidentu interesējošiem jautājumiem par vēstures mācīšanu skolās. Sarunas dalībnieki informēja, ka vēstures mācīšanai ir standarts, kas nosaka mērķus un uzdevumus mācību procesā. Tas ir kā likums, kas ir vienots visām Latvijas skolām neatkarīgi no mācību valodas. Līdz ar to ļoti lielas atšķirības vēstures traktējuma ziņā nav iespējamas. Vienlaikus vēstures skolotāju biedrības pārstāvji uzsvēra, ka vēstures mācīšanas jomā Latvijā īpaši trūkst digitālu mācību līdzekļu.

Vēstures skolotāju biedrība darbojas kopš 1992.gada, un tajā apvienojušies 280 vēstures skolotāji. Biedrības galvenie mērķi ir veicināt vēstures mācīšanas pilnveidošanu skolās, sekmēt jaunu mācību standartu, programmu un mācību līdzekļu sagatavošanu un aprobāciju skolās, kā arī sekmēt vēstures skolotāju profesionālo pilnveidošanos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!