• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par nodarbinātību un sociālo politiku sabiedriskā aptaujā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par asociācijas nolīgumu ar Ukrainu

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par nodarbinātību un sociālo politiku sabiedriskā aptaujā

Vairāk nekā puse (53%) Latvijas iedzīvotāju ir pilnīgi pārliecināti, ka nākamajos mēnešos saglabās darbu, liecina "Eurobarometer" sabiedriskās domas aptauja par nodarbinātību un sociālo politiku. Kopš 2009.gada, kad tika veikta iepriekšējā aptauja, optimistisko atbilžu īpatsvars pieaudzis par ceturto daļu. Latvijas iedzīvotāji ir arī pārliecinātāki par "vidējo eiropieti" – visā ES par sava darba drošību pilnīgi pārliecināti ir 43% cilvēku.

Septembrī un oktobrī veiktais pētījums arī liecina, ka Latvijā cilvēki augstāk nekā citur Eiropā vērtē valodu zināšanas – 34% Latvijā aptaujāto uzskata, ka tieši tās nepieciešamas vieglai darba atrašanai, vidēji ES valodu zināšanas minētas tieši divas reizes retāk. Tāpat Latvijā cilvēki daudz biežāk nekā vidēji ES (68% pret 37%) pilnībā piekrīt apgalvojumam, ka spēja pielāgoties citam darbam ir īpašība, kas mūsdienās palīdz atrast darbu.

Aptauja liecina, ka vairums ES iedzīvotāju tomēr ir noskaņoti pesimistiski – 71% eiropiešu necer uz drīzām ekonomiskās krīzes beigām, tāpat 87% uzskata, ka tās ietekmē pieaugusi nabadzība.

 

Jānis Krastiņš, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!