• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nodomu vēstules parakstīšanu ar SVF. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nodomu vēstules parakstīšanu ar SVF

7.decembrī finanšu ministrs Andris Vilks un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis parakstījuši Latvijas valdības pēdējo Nodomu vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), tādējādi noslēdzot piekto pārskata misiju, kas notika novembra sākumā. Plānots, ka 8.decembrī vēstule tiks nosūtīta apstiprināšanai SVF valdei.

Pēc katras starptautisko aizdevēju pārskata misijas tiek sagatavoti divi dokumenti – Nodomu vēstule SVF (Letter of Intent) un Saprašanās memorands ar Eiropas Komisiju (The Memorandum of Understanding). Abus dokumentus no Latvijas puses paraksta Ministru prezidents, finanšu ministrs, Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadība.

"Ar katru dienu mēs tuvojamies Starptautiskā aizdevuma programmas Latvijai noslēgumam, kas tiek plānota šā gada 22.decembrī. Vēlos pateikties visiem Latvijas iedzīvotājiem par izturību konsolidācijas veikšanāvisi kopā mēs esam izdarījuši šo darbu. No 2008.gada tika pieņemti daudzi nepopulāri, bet ļoti vajadzīgi lēmumi, lai nostiprinātu mūsu valsts tautsaimniecību. Nākotnē mums jābūt divtik atbildīgiem par mūsu ekonomikas attīstību, jo Latvija tiks ieteikta kā piemērs citām Eiropas Savienības valstīm," norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Plānots, ka SVF valde Nodomu vēstuli izskatīs 22.decembrī. Pēc SVF valdes lēmuma Finanšu ministrija publiskos šo dokumentu latviešu un angļu valodā.

Patlaban vēl turpinās Saprašanās memoranda saskaņošanas process ar Eiropas Komisiju (EK). Tuvākajās dienas plānots to pabeigt un parakstīt no Latvijas puses, lai virzītu apstiprināšanai EK.

 

Par starptautisko aizdevumu

Starptautiskā aizņēmuma programmas apjoms Latvijai tika plānots 7,5 miljardu eiro apmērā. Ņemot vērā, ka valsts ekonomiskā un finanšu situācija ir uzlabojusies, Latvijai nav nepieciešams pilnā apmērā saņemt aizdevuma pieejamo finansējumu. Līdz šim ir izmantoti 4,4 miljardi eiro. Latvija saņemto finansējumu plāno atmaksāt, starptautiskajā finanšu tirgū pārfinansējot valsts parādu. Latvija šā gada jūnijā veiksmīgi atgriezās starptautiskajos finanšu tirgos, emitējot desmit gadu obligācijas 500 miljonu ASV dolāru vērtībā. Ar šo emisiju apliecināta Latvijas spēja patstāvīgi finansēt budžeta vajadzības un ir ielikts drošs pamats aizņēmumu sekmīgai pārfinansēšanai turpmākajos gados publiskajos finanšu un kapitāla tirgos.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!