• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas darba un sadarbības ar NVO pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas vēstnieka vizīti Saeimā

Latvijas un Polijas attiecības ir veiksmīgas visos līmeņos, un to veicina kopīga vēsturiskā pieredze, Latvijas poļu kopienas aktivitātes, kā arī abu valstu kopīgās intereses Eiropas Savienībā (ES). To 1.decembrī, tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ježiju Mareku Novakovski, atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka augstu novērtē Latvijas poļu kopienas aktivitātes, norādot, ka poļu diaspora vienmēr ir bijusi lojāla Latvijas valstij. Puses bija vienisprātis, ka īpaša loma abu valstu attiecību veidošanā ir reģionu sadarbībai. Vēstnieks informēja, ka nākamajā pavasarī plānota Mazūrijas reģiona pārstāvju sadarbības vizīte Latgalē, uzsverot, ka šis Latvijas reģions ir īpaši tuvs gan kopīgās vēstures dēļ, gan arī tādēļ, ka šeit dzīvo ievērojama daļa poļu diasporas.

S.Āboltiņa vēstniekam atgādināja, ka joprojām ir spēkā ielūgums Polijas parlamenta abu palātu priekšsēdētājiem vizītē apmeklēt Latviju, un pauda cerību, ka tas būs iespējams, noslēdzoties Polijas prezidentūrai ES. Latvija gaidāmajai ES prezidentūrai gatavojas ar lielu atbildību, un citu valstu pieredze mums ir ļoti nozīmīga, atzina Saeimas priekšsēdētāja. J.Novakovskis informēja, ka Sejma maršales Evas Kopačas vizīte Latvijā plānota jau nākamā gada pirmajā pusē.

Uzsverot līdzšinējo veiksmīgo parlamentārās sadarbības pieredzi, S.Āboltiņa darīja zināmu, ka arī šajā Saeimas sasaukumā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Polijas parlamentu. Savukārt arī jaunajā Polijas Sejma sasaukumā plānots izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Latvijas parlamentu, informēja vēstnieks.

Atsaucoties S.Āboltiņas aicinājumam, Polijas vēstnieks apliecināja Polijas atbalstu mūsu valsts izvirzītajam kandidātam Nilam Muižniekam Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra amatam, atzinīgi vērtējot viņa līdzšinējo pieredzi un kvalifikāciju, kas nepašaubāmi ļauj ieņemt šo augsto amatu.

J.M.Novakovskis ir Polijas vēstnieks Latvijā kopš 2010.gada 23.marta.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!