• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskās Šaha federācijas prezidenta vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2011., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par deputātes Dainas Kazākas atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā

Vēl šajā numurā

08.12.2011., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskās Šaha federācijas prezidenta vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs 5.decembrī tikās ar Starptautiskās Šaha federācijas prezidentu Kirsanu Iljumžinovu.

Saeimas priekšsēdētāja, ar K.Iljumžinovu izstaigājot Saeimas namu, pastāstīja par Latvijas ilggadīgajām šaha spēles tradīcijām un mūsu valsts sportistu panākumiem starptautiskajos turnīros. Latvijas ieinteresētību šaha spēles popularizēšanā sarunā ar Starptautiskās Šaha federācijas prezidentu pauda arī I.Klementjevs.

"Interese par šahu ir liela, un valsts kopā ar pašvaldībām domā par atbalstu šaha kustības attīstībai. Tas ir salīdzinoši lēts sporta veids, taču dod jūtamu impulsu bērnu un jauniešu intelektuālajā attīstībā," teica Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs, raksturojot, ka tiek apsvērta arī atsevišķas ēkas celtniecība šaha skolas vajadzībām.

K.Iljumžinovs informēja, ka viņa vadītā federācija dažādu valstu galvaspilsētās jau atbalstījusi tādu namu būvniecību, kas speciāli paredzētas šaha popularizēšanai un turnīru rīkošanai. Šo ēku arhitektūrā tiek izmantoti šaha laukuma vai šaha figūru motīvi, un šīs vizītes ietvaros detalizētāk tiks apspriesta iecere arī par šāda nama celtniecību Rīgā, pauda federācijas prezidents.

"Krievijas Federācijas Kalmikijas republikā, šahu visās skolās ieviešot kā neatņemamu izglītības sastāvdaļu, panākti vērā ņemami uzlabojumi skolēnu sekmēs un kopējā teritorijas attīstībā," stāstīja K.Iljumžinovs, raksturojot, ka viņa mērķis ir panākt, lai šahu spēlētu viens miljards pasaules iedzīvotāju.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Šaha federācijas prezidents Pēteris Šmidre, kuru I.Klementjevs aicināja gatavot budžeta pieteikumu, lai pretendētu uz valsts atbalstu, kad janvārī Izglītības un zinātnes ministrija lems par sportam paredzētā finansējuma sadali.

Pārrunājot Latvijas Šaha federācijas darbību, P.Šmidre informēja, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijā iecerēts organizēt starptautiskus turnīrus un viņš sācis apzināt iespējas šaha attīstībai piesaistīt lielāku privāto sponsoru atbalstu.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!