• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.1999., Nr. 138/139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības un žurnālistu attiecībām

Vēl šajā numurā

05.05.1999., Nr. 138/139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 4. maija sēdē

Akceptēti noteikumi "Telekomunikāciju gala iekārtu atbilstības novērtēšanas noteikumi". Tie stāsies spēkā 2000.gada 1.janvārī.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 24.decembra rīkojumā Nr.647 "Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju". Rīkojuma daļa "Komisijas locekļi" papildināta ar vārdiem "I.Vaidere — vides valsts ministre" un "K.Gerhards — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību tūrisma jomā".

Akceptēts rīkojums "Par VIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejas izveidošanu". Par rīcības komitejas priekšsēdētāju apstiprināts Ministru prezidents Vilis Krištopans, par priekšsēdētāja vietnieku — izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par tranzīta koridoriem un muitas punktiem, caur kuriem Latvijā atļauts ievest vai no Latvijas izvest alkoholu".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi". Tie nosaka kārtību, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi, izmaksājot izceļošanas pabalstu. Noteikumi attiecas uz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir LR nepilsoņa pase vai pastāvīgās uzturēšanās atļauja un kuri brīvprātīgi izceļo no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs. Pabalsti tik piešķirti tikai tām personām, kuras izceļo uz valstīm, ar kurām Latvijai ir noslēgti starptautiskie līgumi par izceļošanas procesa regulēšanu un izceļotāju tiesību aizsardzību. Noteikumi stāsies spēkā 2000. gada 1.janvārī.

Akceptēti "Noteikumi par Nacionālo bruņoto spēku aktīvā militārā (ierindas) dienesta amatpersonām, uz kurām attiecas amatu savienošanas un darbu pildīšanas ierobežojumi".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā veicama bērna izolācija vispārējā bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē". Šie noteikumi nosaka bērna izolācijas apstākļus un tās piemērošanas kārtību vispārējā bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē, ja bērns apdraud savu vai citu personu dzīvību vai veselību vai arī šāda izolācija ir nepieciešama sakarā ar bērna aprūpi.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā".

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1997.gada 1.jūlija noteikumos Nr.236 "Noteikumi par transportlīdzekļu un kravu veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles kārtību muitas punktos".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.aprīļa rīkojumā Nr.210 "Par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdi". Grozījumi paredz svītrot vārdus "G. Deksnis — finansu ministra palīgs" un "N.Lakučs — ekonomikas ministra ārštata padomnieks" un papildināt rīkojumu ar vārdiem "V. Jansons — Baltijas Tranzīta aģentūras viceprezidents" un "Ž. Tikmers — Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 25.marta rīkojumā Nr.138 "Par naftas darbu licencēšanas un naftas resursu apguves vadības grupu". Grozījumi paredz 1.punktā svītrot vārdus "J.Vanags — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs" un papildināt 1.punkta daļu "Grupas locekļi" ar vārdiem "K.Gerhards — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs" un "G.Puķītis — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par dzīvojamo telpu īri". Grozījumu projekts paredz veicināt dzīvokļu īrnieku atbildību par komunālo un citu pakalpojumu apmaksu, līdz ar to samazinot pakalpojumu sniedzēju debitoru parādus.

Akceptēti noteikumi "Vēsturnieku komisijas nolikums". Vēstures komisija ir valsts institūcija bez juridiskas personas tiesībām, kas koordinē, atbalsta un rosina padziļinātu Latvijas 20. gadsimta vēstures to jautājumu, kas ir saistīti ar totalitāro režīmu noziegumiem pret cilvēci un to sekām Latvijā, izpēti un izskaidrošanu.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par nepieciešamajiem grozījumiem brīvu kapitāla kustību regulējošos nacionālajos tiesību aktos. Akceptēti Finansu ministrijas iesniegtie priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā uzņēmējdarbības likumdošanā un nacionālajā likumdošanā, kas regulē brīvu kapitāla kustību, norādīto trūkumu novēršanai. Finansu ministrijai uzdots: līdz 1999.gada 23.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par izlozēm un azartspēlēm", lai atceltu ierobežojumu ārvalstu ieguldītājiem kontrolēt uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kas organizē izlozes (izņemot valsts nozīmes izlozes) un azartspēles; līdz 1999.gada 31.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informāciju par brīvas pakalpojumu kustības skrīninga sanāksmes rezultātiem sakarā ar privāto pensiju fondu līdzekļu maksimālo ieguldījumu apmēru ārvalstīs. Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 1999.gada 23.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu", neiekļaujot tajā ierobežojumu, kas nosaka, ka par meža izmantotājiem nevar būt uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kurās uzņēmējdarbību kontrolē ārvalstu ieguldītāji. Kultūras ministrijai sadarbībā ar Nacionālo Radio un televīzijas padomi atbilstoši Eiropas Savienības politikai uzdots sagatavot un līdz 1999.gada 31.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Radio un televīzijas likumā, lai atceltu ierobežojumu veikt uzņēmējdarbību elektronisko sabiedrības saziņas līdzekļu jomā uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kurus kontrolē ārvalstu ieguldītāji. Ministru prezidenta biedram Eiropas Savienības lietās Guntaram Krastam kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots izvērtēt jautājumu, ministrijai — sagatavot un līdz 1999. gada 31.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Apsardzes darbības likumā, lai atceltu ierobežojumu saņemt speciālo atļauju apsardzes darbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kurus kontrolē ārvalstu ieguldītāji. Attiecīgus priekšlikumus iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 11.maijā.

Akceptēti Tieslietu ministrijas iesniegtie priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā autortiesību aizsardzības jomā norādīto trūkumu novēršanai. Kultūras ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju un Finansu ministriju uzdots sagatavot un divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā finansiālo aprēķinu par konkrētu funkciju veikšanai autortiesību aizsardzības jomā nepieciešamo divu jaunu štata vienību izveidošanu Kultūras ministrijā un divu jaunu štata vienību izveidošanu Iekšlietu ministrijas Ekonomikas policijā, paredzot šo summu no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Kultūras ministriju mēneša laikā uzdots sagatavot informāciju par veiktajiem pasākumiem autortiesību aizsardzības jomā un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par otrā posma rezultātiem zivsaimniecības nacionālās likumdošanas izvērtēšanā tās atbilstībai Eiropas Savienības prasībām.

Pieņemta zināšanai informāciju par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanā mazo un vidējo uzņēmumu un rūpniecības politikas jomā. Ekonomikas ministrijai uzdots iesniegtos priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā mazo un vidējo uzņēmumu jomā un rūpniecības politikas jomā norādīto trūkumu novēršanai, Ministru kabineta sēdē izskatīt vienlaikus ar uzņēmējdarbības atbalsta koncepciju.

Pieņemta zināšanai informācija par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1999. gadam. Iesniegto rīkojuma projektu tika nolemts nepieņemt. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot precīzu un pilnīgu Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 1999. gadam grafiku, ņemot vērā izteiktās piezīmes, grafika izstrādē ievērot valsts budžeta likumā noteikto privatizācijas fonda izlietojumu, paredzot mēneša iemaksas 80,8% apmērā, piemērojot budžeta likumā noteikto proporciju starp privatizācijas fonda izdevumiem un ieskaitījumu valsts budžetā un attiecinot to uz fonda atlikuma līdzekļu izlietojumu 1999.gadam, grafiku saskaņot ar Finansu ministriju. Ekonomikas ministrijai uzdots saskaņoto grafiku kopā ar protokollēmuma projektu, kurā paredzēts Ekonomikas ministrijai pēc kārtējā mēneša piecpadsmitā datuma iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par ieņēmumiem fondā, ja tie netiek ieskaitīti plānotajā apjomā, līdz 6.maijam iesniegt Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 11.maijā

Pieņemts rīkojums "Par Ministru kabineta 1998.gada 9.decembra rīkojuma Nr.597 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Air Baltic Corporation, SIA" pamatkapitāla palielināšanu" izpildi". Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju uzdots precizēt rīkojuma projektu, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus. Rīkojuma projekta 2.punktā paredzēts arī, ka Privatizācijas aģentūra vienlaikus nodrošina likumā noteiktās iemaksas Valsts īpašuma privatizācijas fondā no privatizācijas ieņēmumiem 44250000 latu apmērā un papildus nodrošina ieņēmumus no privatizācijas 6214000 ASV dolāru apmērā.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas iespējām un valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" saistībām attiecībā uz potenciālajiem investoriem. Pieņemts rīkojuma projekts par "Latvijas kuģniecības" privatizācijas nosacījumiem. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju uzdots precizēt rīkojuma projektu, papildināt rīkojuma projekta 2.punktu ar apakšpunktu par maksimāla ienākuma nodrošināšanu privatizācijas fondā. Nolemts papildināt 5.punktu ar norādi par to, ka citi nosacījumi akcionāru ietekmei privatizācijas noteikumos nav iestrādājami. Paredzēt 7.punktā, ka valstij piederošo akciju cena nav mazāka par nomināla divkāršu vērtību un par akcijām jāsamaksā divu mēnešu laikā no akciju emisijas paketes pirkuma — pārdevuma līguma noslēgšanas brīža. Valsts kancelejai uzdots sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai. Ekonomikas ministram Aināram Šleseram uzdots sasaukt Privatizācijas aģentūras padomes ārkārtas sēdi 1999.gada 10. maijā. Privatizācijas aģentūrai noteiktā kārtībā apstiprināt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas noteikumus atbilstoši Ministru kabineta akceptētajiem privatizācijas nosacījumiem. Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Jānim Naglim uzdots iekļaut Privatizācijas aģentūras valdes 1999. 11.maija sēdes darba kārtībā jautājumu par "Latvijas kuģniecības" privatizācijas noteikumu apstiprināšanu, kuros paredzēt pretendentu pieteikšanās termiņu līdz 1999.gada l5jūnijam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!