• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības un žurnālistu attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.1999., Nr. 138/139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 4. maija sēdes

Vēl šajā numurā

05.05.1999., Nr. 138/139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības un žurnālistu attiecībām

Patiesībai neatbilst BNS izplatītā informācija, ka tiks ierobežotas žurnālistu tiesības operatīvi strādāt. Žurnālistu darbs operatīvā informācijas iegūšanā Ministru kabinetā netiks traucēts, tomēr masu mediju pārstāvji tiek aicināti ievērot kārtību, kāda ir noteikta lielākajā daļā valsts iestāžu. Ministru kabineta sēžu zāles priekštelpa pirms sēdēm un sēžu norises laikā nereti atgādina skaļu apspriežu zāli, kurā galveno rosību nosaka žurnālisti, intensīvi intervējot valdības locekļus un apmainoties ar savstarpēju informāciju.

Jāapzinās, ka ministri plāno savu darba kārtību un uz valdības sēdēm ierodas dažas minūtres pirms tām. Intervējot valdības locekļus sēdes laikā, tiek pieļauta situācija, ka attiecīgajā brīdī sēdē nav kvoruma, tādējādi saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 20.pantu Ministru kabinets nav pilntiesīgs pieņemt lēmumus.

Lai novērstu šādu situāciju, žurnālisti tiek aicināti jau laikus saskaņot intervijas ar valdības locekļiem, kuras nekad netiek un netiks atteiktas. Žurnālisti informāciju un materiālus par sēdē izskatāmajiem jautājumiem var un arī turpmāk varēs iegūt Preses departamentā, kā arī uzklausīt valdības locekļu skaidrojumus preses konferencēs.

Valdības preses departaments

04.05.1999.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!