• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zivsaimniecības konsultatīvā padome: Par Eiropas finansējuma apgūšanu zivsaimniecības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2011., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

09.12.2011., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zivsaimniecības konsultatīvā padome: Par Eiropas finansējuma apgūšanu zivsaimniecības nozarē

7.decembrī Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sēdē zemkopības ministre Laimdota Straujuma aicināja zivsaimniekus iesniegt Zemkopības ministrijai izvērtēšanai priekšlikumus par finansējuma pārdali starp pasākumu prioritātēm, lai zivsaimniecības nozarei efektīvāk piesaistītu līdz šim vēl neizmantoto Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu.

Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Zivsaimniecības konsultatīvās padomes dalībniekus informēja, ka šobrīd zivsaimnieki veiksmīgi iegulda attīstībā – no Eiropas Zivsaimniecības fonda atvēlētajiem 117 miljoniem latu laika posmam no 2007. līdz 2013.gadam vēl ir pieejami 14,5 miljoni latu.

L.Straujuma informēja, ka 14.decembrī Briselē tiksies ar ES zivsaimniecības komisāri, kurai paudīs Latvijas zivsaimnieku prasības Kopējās zivsaimniecības politikas un nākamā perioda finanšu instrumenta Eiropas Jūrniecības un zivsaimniecības fonda saistībā, tostarp, ka nozvejas kvotas ir jānosaka pēc reģionālā principa, t.i., ka par nozvejas kvotām Baltijas jūrā lemj tikai tās ES dalībvalstis, kas atrodas pie Baltijas jūras, nevis visas ES dalībvalstis, kā tas ir noticis līdz šim.

Zivsaimniecības konsultatīvās padomes dalībnieki pauda gandarījumu par Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" ieceri izveidot modernu slēgtu recirkulācijas tipa akvakultūras kompleksu, kas kalpotu gan kā zivju vaislas banka, gan kā akvakultūras pētniecības un izglītības centrs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!