• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitas formalitāšu kārtošanu laikposmā, kad norit Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka izvešana no Latvijas Republikas teritorijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1993., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitas robežas caurlaides punktiem

Vēl šajā numurā

05.06.1993., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 02.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par muitas formalitāšu kārtošanu laikposmā, kad norit Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka izvešana no Latvijas Republikas teritorijas

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas Federācijas Valdība (turpmāk tekstā - "Puses"),

cenšoties noregulēt muitas formalitāšu kārtošanu laikposmā, kad norit Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka (turpmāk tekstā - "Bruņotie spēki un Robežapsardzības karaspēks") izvešana no Latvijas Republikas teritorijas,

vienojās par sekojošo:

1. pants. Bruņotie spēki un Robežapsardzības karaspēks izved savu kustamo īpašumu no Latvijas Republikas teritorijas bez izveduma licences un bez muitas nodokļiem, netiešajiem nodokļiem un tamlīdzīgām nodevām, pamatojoties uz Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka daļu komandieru izsniegtajām militārajām caurlaidēm pēc saskaņošanas ar Latvijas Republikas Valsts ministra aparāta Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo Bruņoto spēku izvešanas kontroles biroju (turpmāk tekstā - "Birojs") un muitas formalitāšu nokārtošanas Latvijas Republikas muitas iestādēs. Latvijas Republikas muitas iestādēm tiek iesniegta attiecīgās karaspēka daļas komandiera parakstīta un ar ģerboņzīmogu apzīmogota specifikācija (apraksts), kurā norādīts kravas veids un tās daudzums. Šāda specifikācija juridiskā spēka ziņā pielīdzināma dokumentiem, kurus sastāda deklarēšanas laikā.

2. pants. Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka karakuģi, palīgkuģi, kaujas un kara transporta gaisa kuģi, kā arī kara tehnika, kas tiek ievesta Latvijas Republikā vai izvesta no Latvijas Republikas, nav pakļauti muitas apskatei.

3. pants. Kravas, kuru sastāvā ir bruņojums, munīcija, kara tehnika, kā arī citas kravas, kurām nepiederošas personas nedrīkst piekļūt drošības vai slepenības režīma apsvērumu dēļ, kā arī Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka dienesta dokumenti nav pakļauti muitas apskatei, ja pavaddokumentos ir norāde, ka kravas ir bīstamas vai slepenas. Ārkārtējos gadījumos, ja ir pietiekams pamatojums, šādām kravām var veikt muitas apskati pēc Latvijas Republikas muitas iestāžu motivēta lūguma speciāli pilnvaroti Krievijas Federācijas Bruņoto spēku pārstāvji, kuru saraksti tiek iesniegti Latvijas Republikas vietējai muitas iestādei. Par apskates rezultātiem tiek ziņots attiecīgajai Latvijas Republikas muitas iestādei un Krievijas Federācijas pilnvarotā Latvijas Republikā jautājumos, kas saistīti ar karaspēka un flotes spēku pagaidu uzturēšanos Baltijas valstu teritorijā un izvešanu no tās aparātam.

Ja šī panta pirmajā daļā minētajās kravās atrasti priekšmeti, kas nepieder pie Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka kustamā īpašuma, Latvijas Republikas muitas iestādes veic Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktos pasākumus.

Abas puses tiek atbrīvotas no jebkādu ar apskates veikšanu saistītu izdevumu segšanas.

4. pants. Bruņotie spēki un Robežapsardzības karaspēks, pēc saskaņošanas ar Biroju, var ievest Latvijas Republikā bez licencēm, muitas nodokļiem, netiešajiem nodokļiem un tamlīdzīgām nodevām pārtiku un tautas patēriņa preces, kas paredzētas to personu, kuras ir Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka sastāvā, un viņu ģimenes locekļu lietošanai, kā arī degvielu un citus materiālos resursus daudzumā, kas nepieciešams Bruņoto spēku eksistences nodrošināšanai. Latvijas Republikas muitas iestādes šādām kravām izpilda muitas formalitātes pēc Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka daļu komandieru izsniegto militāro caurlaižu un šīs vienošanās 1. pantā minēto specifikāciju (aprakstu) iesniegšanas.

5. pants. Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka sastāvā esošo personu un viņu ģimenes locekļu visu kustamo mantu, kas ir viņu īpašums, galīgi izbraucot no Latvijas Republikas, atļauts izvest, tai skaitā arī pa daļām, bez licencēm un bez muitas nodokļiem, netiešajiem nodokļiem un tamlīdzīgām nodevām, iesniedzot Latvijas Republikas muitas iestādēm Krievijas Federācijas karaspēka daļas komandiera apstiprinātu īpašuma sarakstu.

6. pants. Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka kustamā īpašuma un Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka sastāvā esošo personu un viņu ģimenes locekļu kustamā īpašuma muitas noformēšana tiek veikta saskaņā ar šo vienošanos un atbilstoši ar šīs vienošanās parakstīšanas dienā spēkā esošajiem Latvijas Republikas muitas likumdošanas aktiem. Muitas dokumentācija minētajam kustamajam īpašumam tiek sastādīta krievu valodā.

Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka kustamā īpašuma muitas noformēšana tiek veikta iekraušanas vai izkraušanas punktos, kurus nosaka pēc vienošanās ar Latvijas Republikas vietējām muitas iestādēm.

Latvijas Republikas muitas iestādes iekraušanas vietās var uzlikt muitas nodrošinājumu autotransporta līdzekļiem, vagoniem, konteineriem u.tml., ko izmanto minēto īpašuma veidu pārvadāšanai, līdz Latvijas Republikas muitas robežas šķērsošanas vietai. Ja tiek atklāts muitas nodrošinājuma bojājuma vai piekļūšanas fakts pārvadājamai kravai, Latvijas Republikas muitas iestādes veic pasākumus saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas aktiem un informē īpaši pilnvarotu Krievijas Federācijas Bruņoto spēku pārstāvi.

7. pants. Latvijas Republikas muitas iestādes veic personu, kuras ir Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka sastāvā, un viņu ģimenes locekļu mantu muitas kontroli, uz laiku iebraucot Latvijas Republikā vai uz laiku izbraucot no tās teritorijas, saskaņā ar Latvijas Republikas muitas likumdošanas aktiem.

8. pants. Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka sastāvā esošo personu un viņu ģimenes locekļu pasta sūtījumi tiek pārvadāti pār Latvijas Republikas muitas robežu saskaņā ar starptautiskajiem pasta pārsūtīšanas noteikumiem un Latvijas Republikas likumdošanas aktiem.

Pasta sūtījumi, ko pārvadā feldjēgeru pasta sakaru dienests, nav pakļauti muitas apskatei, ja personām, kas veic pārvadājumus, ir attiecīga apliecība. Latvijas Republikas Muitas departamentam tiek iesniegti minēto sūtījumu nodrošināšanai izmantojamo zīmogu un citu nodrošinājumu paraugi un pavaddokumentācijas paraugi.

9. pants. Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka kustamā īpašuma pārvietošana pār Latvijas Republikas muitas robežu tiek veikta šādos caurlaides punktos:

a) gaisa: Rīga (Skulte),
Daugavpils (Lociki),
Lielvārde,
Jēkabpils;

b) jūras: Rīga,
Ventspils,
Liepāja;

c) autoceļu - uz muitas robežas starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju:
Vientuļi (Latvija) - Ludonka (Krievija),
Grebņeva (Latvija) - Ubļinka (Krievija),
Terehova (Latvija) - Burački (Krievija);

d) dzelzceļa - uz muitas robežas starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju:
Kārsava (Latvija) - Skangaļi (Krievija),
Zilupe (Latvija) - Posiņa (Krievija).

Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka kustamā īpašuma pārvietošana pār Latvijas Republikas muitas robežu ar trešajām valstīm tiek veikta starptautiskai satiksmei atvērtos caurlaides punktos Latvijas Republikas Valdības noteiktā kārtībā, ja ir saņemta trešās valsts varas iestāžu piekrišana.

Pēc Pušu savstarpējas vienošanās var tikt noteikti citi pagaidu caurlaides punkti.

10. pants. Šī vienošanās stājas spēkā parakstīšanas dienā un paliek spēkā, kamēr tiks pabeigta Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un Robežapsardzības karaspēka izvešana no Latvijas Republikas teritorijas. Tā var tikt mainīta vai papildināta pēc Pušu piekrišanas.

Vienošanās parakstīta Maskavā 1993.gada 2.jūnijā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības
vārdā J.Dinevičs
Krievijas Federācijas Valdības
vārdā S.Zotovs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!