• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņotie spēki izmanto pastu, elektrosakarus un radiofrekvences laikposmā, kad norit to izvešana no Latvijas Republikas teritorijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1993., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku aviācija izmanto Latvijas Republikas gaisa telpu

Vēl šajā numurā

05.06.1993., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 21.05.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņotie spēki izmanto pastu, elektrosakarus un radiofrekvences laikposmā, kad norit to izvešana no Latvijas Republikas teritorijas

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas Federācijas Valdība, vēloties noregulēt jautājumus, kas saistīti ar pasta, elektrosakaru un radiofrekvenču izmantošanu Latvijas Republikas teritorijā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku vajadzībām laikaposmā, kad tie tiek izvesti no Latvijas Republikas teritorijas,

vienojās par sekojošo:

1. pants. Šīs vienošanās tekstā minētajiem terminiem ir šāda nozīme:

1. "Elektrosakari" — tīkli un līdzekļi, kas nodrošina telefona un telegrāfa sakarus, faksimilsakarus, datu un citu dokumentālo ziņojumu veidu pārraidīšanu, arī starpmašīnu apmaiņu starp elektroniskajām skaitļošanas mašīnām, kā arī televīzijas, skaņas un citus radio un vadu translācijas veidus vadu, radio, optiskajās un citās elektromagnētiskajās sistēmās.

2. "Strādājošie radioelektroniskie līdzekļi" — Krievijas Federācijas Bruņoto spēku radioelektroniskie līdzekļi, kas Latvijas Republikas teritorijā ir ekspluatācijā šīs vienošanās parakstīšanas dienā.

2. pants. Krievijas Federācijas Bruņotie spēki var arī turpmāk iepriekšējā kārtībā izmantot sakaru pakalpojumus, kurus Latvijas Puse sniegusi viņiem pirms šīs vienošanās stāšanās spēkā. Pakalpojumu veidus un apjomu un to samaksu nosaka atsevišķi līgumi saskaņā ar Latvijas Republikas teritorijā spēkā esošajiem sakaru pakalpojumu tarifiem.

3. pants. Krievijas Federācijas Bruņotie spēki, personas, kas ir to sastāvā, un viņu ģimenes locekļi Latvijas Republikas teritorijā izmanto pasta un elektrosakaru pakalpojumus saskaņā ar Latvijas Republikas teritorijā spēkā esošajiem attiecīgā sakara veida lietošanas noteikumiem.

4. pants. Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem atrodoties Latvijas Republikas teritorijā, saglabājas spēkā esošā feldjēgeru pasta mezglu un staciju darbības kārtība, kā arī slepeno dokumentu un pasta sūtījumu, telegrammu un periodikas transportēšanas un apstrādes kārtība.

Kārtību, kādā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku slepenie pasta sūtījumi tiek pārsūtīti pār Latvijas Republikas robežu, nosaka atsevišķa vienošanās.

5. pants. Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem ir tiesības karaspēka daļu dislokācijas teritorijā ekspluatēt savas pasta nodaļas, kas paredzētas tādu pasta sūtījumu, telegrammu un periodikas apstrādei, kuru saņēmēji vai sūtītāji ir Krievijas Federācijas Bruņotie spēki, personas, kas ir to sastāvā, un viņu ģimenes locekļi.

6. pants. Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem ir tiesības turpināt bez atlīdzības izmantot pašu iekārtotās un noregulētās ierīces un elektrosakaru kanālus, ja šīs ierīces un sakaru kanāli tiek izmantoti Krievijas Federācijas Bruņoto spēku un personu, kas ir to sastāvā, vajadzībām.

Krievijas Federācijas Bruņotie spēki var kopīgi ar citām organizācijām un resoriem turpināt izmantot sakaru būves, kas uzceltas saskaņā ar noslēgtajiem (līdz 1992. gada 1. janvārim) līgumiem par to kopīgu celtniecību un izmantošanu.

Krievijas Federācijas Bruņotie spēki var veikt tiem piederošo sakaru līniju kārtējo remontu. Līniju kārtējā remonta veikšana ārpus Bruņoto spēku izmantojamajiem nekustamā īpašuma objektiem jāsaskaņo ar Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Sakaru departamentu.

7. pants. Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem ir tiesības Latvijas Republikas teritorijā turpināt izmantot strādājošo elektronisko līdzekļu radiofrekvenču joslas.

Lai uzstādītu un ekspluatētu jaunus (papildu) elektrosakaru līdzekļus un radioelektroniskās ierīces, kas izstaro elektromagnētiskos viļņus, Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem darba kārtībā jāsaņem Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta atļauja.

8. pants. Lai regulētu radiofrekvenču spektra izmantošanas kārtību un nodrošinātu radioelektronisko līdzekļu elektromagnētisko savienojamību, Puses atzīst par nepieciešamu izveidot pastāvīgu komisiju, kuras sastāvā būtu Ziemeļrietumu karaspēka grupas štāba, Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un citu ieinteresēto resoru pārstāvji.

9. pants. Krievijas Federācijas Bruņotie spēki apņemas atbilstoši savu apakšvienību darbības pārtraukšanai Latvijas Republikas teritorijā apturēt tādu attiecīgo ierīču darbību, kuras izstaro elektromagnētiskos viļņus, un paziņot Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Sakaru departamentam par atbilstošā radiofrekvenču diapazona atbrīvošanos Latvijas Republikas attiecīgajā teritorijā.

10. pants. Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem ir tiesības realizēt radioelektroniskos un elektrotehniskos līdzekļus, kas izstaro elektromagnētiskos viļņus, tikai tādām Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kurām ir Latvijas Valsts elektrosakaru inspekcijas izdota šo līdzekļu iegādes atļauja.

11. pants. Krievijas Federācijas Bruņotie spēki nepieļauj tādu traucējumu rašanos Latvijas Republikas sakaru tīkla, radioraidījumu un televīzijas darbā, kurus būtu izraisījusi Krievijas Federācijas Bruņoto spēku radioelektroniskā vai elektrotehniskā aparatūra. Rodoties traucējumiem, Krievijas Federācijas Bruņotie spēki nekavējoties veic pasākumus to novēršanai.

12. pants. Latvijas Puse apņemas nekavējoties novērst traucējumus, kas rodas, sniedzot telekomunikāciju pakalpojumus Krievijas Federācijas Bruņotajiem spēkiem. Tā veic nepieciešamos pasākumus, lai novērstu Krievijas Federācijas Bruņoto spēku radiodienestu darbības netīšus traucējumus.

13. pants. Šī vienošanās stājas spēkā parakstīšanas dienā un būs spēkā, kamēr risināsies Krievijas Federācijas Bruņoto spēku izvešana no Latvijas Republikas teritorijas. Tā var tikt grozīta vai papildināta pēc Pušu savstarpējas vienošanās.

Vienošanās parakstīta Rīgā 1993. gada 21. maijā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības
vārdā J.Dinevičs

 Krievijas Federācijas Valdības vārdā
S.Zotovs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!