• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfijas dienestam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1993., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Federācijas pilsoņu tranzītbraucieniem ar dzelzceļa transportu cauri Latvijas Republikas teritorijai

Vēl šajā numurā

05.06.1993., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 02.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma daļas nodošanu Latvijas Hidrogrāfijas dienestam

Latvijas Republikas Valdība un Krievijas Federācijas Valdība (turpmāk tekstā — "Puses"),

apzinoties īpašu atbildību par kuģošanas drošību un cilvēku dzīvības aizsardzību jūrā,

vēloties aktīvi attīstīt labās kaimiņattiecības un veicināt kuģošanas drošību Baltijas jūrā,

ievērojot, ka Latvijas Republika veido Latvijas Hidrogrāfijas dienestu un ir gatava uzņemties atbildību par navigācijas iekārtu pienācīgu darbu un jūras kuģošanas drošību ūdeņos, kas atrodas Latvijas Republikas jurisdikcijā,

vienojās par sekojošo:

1.pants. Krievijas Puse 45 dienu laikā no šīs vienošanās parakstīšanas brīža nodos Latvijas Pusei to Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma daļu, kas atrodas Latvijas Republikas teritorijā.

Minētais īpašums ietver jūras kuģus, ēkas, būves, kā arī navigācijas un hidrogrāfijas iekārtas Latvijas Republikas ūdeņos un piekrastē un to apkalpošanai nepieciešamo Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašumu Rīgas rajonā un Liepājas rajonā.

2.pants. Puses uz īslaicīga pamata izveido divpusēju komisiju, kurā ir vienāds skaits Pušu pārstāvju, šīs vienošanās 1.pantā minētā kustamā un nekustamā īpašuma konkrēta uzskaitījuma un nodošanas kārtības noteikšanai un tā vērtības noteikšanai cenās, kas ir spēkā nodošanas brīdī. Par kustamo īpašumu tiek uzskatīts viss īpašums, izņemot ēkas, būves, komunikācijas un citas stacionāras iekārtas, kā arī to komplektā esošos mezglus un piederumus, bez kuriem nav iespējama minēto objektu izmantošana paredzētajiem nolūkiem.

Latvijas Puse atļaus Krievijas Puses kuģiem, kas izpilda nekomerciālas valsts funkcijas, bez atlīdzības izmantot Latvijas Hidrogrāfijas dienesta pakalpojumus laikposmā, kad notiek Krievijas Federācijas Bruņoto spēku izvešana no Latvijas Republikas teritorijas, un piecus gadus pēc tās beigšanās.

Nododamā nekustamā īpašuma vērtība tiks ņemta vērā Pušu savstarpējos norēķinos. Samaksa par nododamo kustamo īpašumu veicama 90 diennakšu laikā pēc nodošanas, pārskaitot Krievijas Federācijas Centrālās bankas attiecīgajā subkorespondētājkontā Latvijas Bankā.

Ja Latvijas Puse atsakās pieņemt kādas iekārtas, Krievijas Puse izved tās no Latvijas teritorijas.

3.pants. Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta Liepājas rajona un Rīgas rajona strādniekiem un kalpotājiem, kuri ir nepieciešami Latvijas Hidrogrāfijas dienesta darba nodrošināšanai, tiek dota priekšroka pārejai darbā Latvijas Hidrogrāfijas dienestā Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā.

Krievijas Puse ir gatava sniegt Latvijas Pusei pēc tās lūguma palīdzību personāla apmācīšanā un nododamā īpašuma ekspluatācijas nodrošināšanā.

Šādas palīdzības sniegšanas noteikumus un attiecīgu kontraktu noslēgšanas kārtību noteiks Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas pilnvarotas institūcijas, kas tiks noteiktas saskaņā ar šīs vienošanās 7.pantu.

4.pants. Jūras navigācijas karšu izdošanas organizēšanai Krievijas Puse nodos Latvijas Pusei nepieciešamos kartogrāfiskos materiālus par ūdeņiem, kas atrodas Latvijas Republikas jurisdikcijā.

5.pants. Puses atzinušas par nepieciešamu saglabāt starptautiskā Navigācijas brīdinājumu dienesta prasībām atbilstošu esošo navigācijas operatīvās informācijas iegūšanas un jūrnieku informēšanas sistēmu, kā arī Navigācijas paziņojumu jūrniekiem esošo sistēmu līdz attiecīgas struktūras izveidošanai Latvijas Republikā.

6.pants. Kontraktu slēgšanas kārtību par Latvijas Pusei nododamā Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienesta īpašuma materiāltehnisko nodrošinājumu, kā arī par apgādi ar jūras navigācijas kartēm un līdzekļiem un/vai to izdošanu regulēs atsevišķa vienošanās starp Pušu pilnvarotajām institūcijām, kas noteiktas saskaņā ar šīs vienošanās 7.pantu.

7.pants. Šīs vienošanās realizēšanai tiek noteiktas šādas institūcijas:

Latvijas Pusei — Latvijas Hidrogrāfijas dienests, Krievijas Pusei — Krievijas Federācijas Jūras kara flotes Hidrogrāfijas dienests.

8.pants. Šī vienošanās stājas spēkā ar tās parakstīšanas dienu un paliek spēkā līdz šīs vienošanās visu nosacījumu izpildes pabeigšanai.

Parakstīta Maskavā 1993,gada 2.jūnijā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas Valdības vārdā
J.Dinevičs

Krievijas Federācijās Valdības vārdā
S.Zotovs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!