• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apgrozījuma nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.1993., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Galvenā Valsts finansu inspekcija

Par izmaiņām un papildinājumiem Latvijas Republikas Galvenās Valsts finansu inspekcijas 1992.gada 5.maija instrukcijā Nr.6-n "Par Latvijas Republikas likuma "Par apgrozījuma nodokļa piemērošanas kārtību"

Vēl šajā numurā

05.08.1993., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No Latvijas Republikas Galvenās valsts finansu inspekcijas

PAR APGROZĪJUMA NODOKLI

27. 07.93.
02.04.1—27/611

Sakarā ar saņemtajiem pieprasījumiem par apgrozījuma nodokli Galvenā valsts finansu inspekcija, saskaņojot ar Finansu ministriju, paskaidro sekojošo.

1. Ja uzņēmumus vai organizācijas likvidē saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu un tās nododamo mantu (pamatlīdzekļus, apgrozāmos līdzekļus) pārņem organizācijas, kas tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem un nenodarbojas ar uzņēmējdarbību, šo nododamo līdzekļu vērtībai netiek piemērots apgrozījuma nodoklis.

2. Ievedot preces, kuras paredzētas pārstrādei LR teritorijā, apgrozījuma nodoklis tām tiek aprēķināts vispārnoteiktā kārtībā.

Izvedot preces, kuras izgatavotas no ievestajām izejvielām, apgrozījuma nodokli (ja tas bija samaksāts muitas iestādē) ik pēc 10 dienām valsts finansu inspekcija atmaksā atpakaļ, ievērojot Muitas kodeksa nosacījumus — ja pārstrādes produkti tiek izvesti 20 dienu laikā no muitas kravas deklarācijas noformēšanas dienas, ievedot preci.

Apgrozījuma nodokļa summu atgriešanai valsts finansu inspekcijai jāiesniedz:

— apgrozījuma nodokļa maksātāja iesniegums divos eksemplāros;

— muitas kravas deklarācija, kas noformēta, ievedot preces pārstrādei;

— maksāšanas uzdevuma eksemplārs vai kases ordera kvīts par samaksāto apgrozījuma nodokli (ar bankas un finansu inspekcijas atzīmi par tā apmaksu).

Ja par preču pārstrādes pakalpojumiem tiek samaksāts ar ievedamo preču daļu, tad šī prece tiek aplikta ar apgrozījuma nodokli vispārnoteiktā kārtībā.

Analoģiska kārtība tiek piemērota, eksportējot preces uzņēmumiem — ražotājiem, tad šīs preces tiek atbrīvotas no apgrozījuma nodokļa.

Nomaksāto apgrozījuma nodokļa summu atmaksā valsts finansu inspekcija pēc Muitas iestādes apstiprinājuma ik pēc 10 dienām.

Finansu inspekcijas priekšnieka vietnieks G. Zaķis

Finansu ministra vietnieks A. Kodoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!