• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Finansu ministrijas 1991.gada 31.janvāra instrukcijā Nr.2 "Par Latvijas Republikas likuma "Par zemes nodokli" piemērošanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1993., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Galvenās valsts finansu inspekcijas paziņojums

Par izmaiņām Latvijas Republikas likumā "Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā"

Vēl šajā numurā

12.06.1993., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem un papildinājumiem LR Finansu ministrijas 1991. gada 31. janvāra instrukcijā Nr.2 "Par Latvijas Republikas likuma "Par zemes nodokli'' piemērošanas kārtību"

1993. gada 8. jūnijā

Galvenā finansu inspekcija paziņo, ka saskaņā ar Latvijas Republikas 1993. gada 4. maija likumu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 20. decembra likumā "Par zemes nodokli"" izdarāmi sekojoši grozījumi un papildinājumi Latvijas Republikas Finansu ministrijas 1991. gada 31. janvāra instrukcijā Nr.2 "Par Latvijas Republikas likuma "Par zemes nodokli" piemērošanas kārtību".

1. Papildināt instrukcijas 1.punktu ar vārdiem "vai ir to īpašums".

2. Iz/teikt 2. punktu šādā redakcijā:

"Zemes nodokļa maksātāji ir zemes lietotāji vai īpašnieki:" un 2. punktā otro daļu papildināt pēc vārdiem "lietošanā zeme" ar vārdiem "vai ir to īpašumā".

3. Papildināt 3. punktu ar vārdiem "vai īpašnieks".

4. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"Ar zemes nodokli apliekama platība, kas ar valsts vai pašvaldības institūcijas lēmumu piešķirta fizisko vai juridisko personu lietošanā vai ir šo personu īpašums, izņemot ar nodokli neapliekamās zemes platības".

5. Papildināt instrukcijas 7. punkta ceturto apakšpunktu ar vārdiem "un nacionālās sporta bāzes".

6. Papildināt 9. punktu ar 13. pielikumu.

7. 10., 11., 12., 13. un 14. punkta noteikumi attiecas arī uz īpašumā esošo zemi, bet nodokļa likme šajā gadījumā nedrīkst pārsniegt 1. pielikumā nerādīto vidējo likmi.

8. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"Īpašumā esošā meža zeme apliekama ar zemes nodokli saskaņā ar 13. pielikumu. Uz šo meža zemi neattiecas Latvijas Republikas 1991. gada 10. septembra likums "Par valsts ieņēmumiem no meža resursu realizācijas" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991.37./38.nr.)".

9. Papildināt instrukcijas 16. punkta pirmo daļu (Likuma 7.pants) pēc vārda "sabiedrībām" ar vārdiem "kā arī dzīvokļu, vasarnīcu un individuālo garāžu kooperatīvajām sabiedrībām" un svītrot vārdus "vasarnīcu kooperatīviem".

10. Papildināt instrukcijas 16. punktu ar jaunu trešo daļu šādā redakcijā:

"Šā punkta noteikumi attiecas arī uz īpašumā esošo zemi, bet nodokļa likme šajā gadījumā nedrīkst pārsniegt 3. pielikumā norādīto vidējo likmi".

11. Papildināt instrukcijas 17. punktu (Latvijas Republikas Finansu ministrijas 1991. gada 30. aprīļa raksts Nr.11) ar sekojošu tekstu:

"Šā punkta noteikumi attiecas arī uz īpašumā esošo zemi, bet nodokļa likme šajā gadījumā nedrīkst pārsniegt 2. pielikumā norādīto vidējo likmi".

12. Papildināt instrukcijas 23. punktu (Latvijas Republikas Finansu ministrijas 1991. gada 30. aprīļa raksts Nr.11) ar jaunu daļu šādā redakcijā:

"Šā punkta noteikumi attiecas arī uz īpašumā esošo zemi".

13. Papildināt instrukciju ar 13. pielikumu.

Inspekcijas priekšnieks J.Ostaškovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!