• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemnieku saimniecību mežizstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1993., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 15.12.1993.

Laidiena Nr. 124, OP 1993/124

Vēl šajā numurā

14.12.1993., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAR ZEMNIEKU SAIMNIECĪBU MEŽIZSTRĀDI

1992. gada 28. decembrī

06-41.15/775

Zemniekam, kura īpašumā vai lietošanā ir mežs, līdz ar lauksaimniecības specialitāšu zināšanām ir jāapgūst arī pamatzināšanas mežsaimniecībā.

Lai sekmētu šo zināšanu apgūšanu, pakāpeniski saskaņotu zemnieku saimniecību mežu izmantošanas kārtību ar atjaunoto Civillikumu, Meža ministrija pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju ir apstiprinājusi "Norādījumus par vienkāršotu un atvieglotu kārtību koku ciršanas biļešu izsniegšanā zemnieku saimniecību mežos", kuri stājas spēkā ar 1993.gada 1.janvāri.

Informēju, ka joprojām Meža ministrija saņem sūdzības par valsts mežsargu un ari atsevišķu valsts mežziņu neizdarībām, pat izteiktām nolaidībām zemnieku saimniecību iesniegumu izskatīšanā mežsaimniecības jautājumos. Tiek kavēta koku ciršanas biļešu izrakstīšana, meža ierīcības un citu darbu izpilde.

Sakarā ar minēto uzdodu:

1. Nekavējoties iepazīstināt visus valsts mežsargus (pret parakstu) un zemnieku saimniecības, kuru lietošanā vai īpašumā ir mežs, vēlams ar rajona preses starpniecību, kā ari pagasta pašvaldības ar pievienotajiem norādījumiem "Par vienkāršotu un atvieglotu kārtību koku ciršanas biļešu izsniegšanā zemnieku saimniecību mežos".

2. Organizēt valsts mežniecībās vietējām zemnieku saimniecībām divu dienu nodarbības par cirsmu fonda sagatavošanu un citiem mežsaimniecības jautājumiem. Izskaidrot, ka Šī kārtība saglabāsies līdz mežu pāriešanai īpašumā un un to ierīcībai.

3. Uzsākt zemnieku saimniecību mežu apsaimniekošanas kartīšu sastādīšanu, kas noteikts ar Meža ministrijas 28.05.92. pavēli Nr.44.

Ministrs K.Šļakota

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!