• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemnieku saimniecībām piešķirto kokmateriālu izlietošanas kontroles kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1993., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru Padomes lēmums Nr.260

Par republikas meža fondā neietilpstošo koku un krūmu ciršanu

Vēl šajā numurā

14.12.1993., Nr. 123

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Lauksaimniecības ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 102

Pieņemts: 15.04.1992.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAR ZEMNIEKU SAIMNIECĪBĀM PIEŠĶIRTO KOKMATERIĀLU IZLIETOŠANAS KONTROLES KĀRTĪBU

Latvijas Republikas Lauksaimniecības ministrijas pavēle Nr. 102

15. 04. 92.

Izpildot Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 19. februāra lēmuma Nr. 60 "Par noteikumiem zemnieku saimniecību apgādei ar kokmateriāliem uz atvieglotiem nosacījumiem" 2. punktu, p a v ē l u:

1. Apstiprināt pievienoto "Kārtību, kādā tiks kontrolēts zemnieku saimniecībām piešķirto kokmateriālu izlietojums".

2. Uzdot rajonu lauksaimniecības departamentu direktoriem (pārvalžu priekšniekiem) iepazīstināt ar šo kārtību lauksaimniecības uzņēmumu vadītājus, zemniekus, virsmežziņus un pagastu valdes.

3. Kontrolēt pavēles izpildi lauksaimniecības ministra vietniekam J.Ādamsonam.

Pielikums

KĀRTĪBA,
kādā tiks kontrolēts zemnieku saimniecībām piešķirto kokmateriālu izlietojums

1.Kārtība izstrādāta, izpildot LR Ministru Padomes 1992. g. 19. februāra lēmumu Nr. 60 "Par noteikumiem zemnieku saimniecību apgādei ar kokmateriāliem uz atvieglotiem nosacījumiem".

2. Saskaņā ar apstiprināto Noteikumu 4., 9., 11. punktiem pagasta valde dod atļauju saņemt koku ciršanas biļeti, reģistrē un uzskaita uz atvieglotiem nosacījumiem saņemto kokmateriālu vairumu katrai zemnieku saimniecībai, kā arī kontrolē, kā tiek pildīti saistību rakstā minētie nosacījumi.

3. Rajonu lauksaimniecības departamenta (pārvaldes) speciālisti vai citi departamenta (pārvaldes) pilnvaroti speciālisti (konsultatīvā biroja darbinieki, celtniecības speciālisti) 2 mēnešu laikā pēc pagasta valdes iesnieguma saņemšanas veic zemnieku saimniecības ēku un būvju tehnisko apskati un sastāda aktu, kurā norāda ēku vai būvju celtniecībai, rekonstrukcijai, atjaunošanai vai kapitālajam remontam nepieciešamo kokmateriālu daudzumu pa sortimentiem. Aktu iesniedz pagasta valdei, kas lemj, no kādiem mežiem, kādā apjomā pa gadiem, ar kādu atlaidi konkrētai zemnieku saimniecībai kokmateriāli piešķirami.

4. Trīs gadu laikā pēc kokmateriālu saņemšanas lauksaimniecības departamenta (pārvaldes) speciālisti vai citi lauksaimniecības departamenta (pārvaldes) pilnvaroti speciālisti, vadoties pēc pagasta valdes iesniegta grafika, veic jaunbūvēto, rekonstruēto, atjaunoto vai kapitāli izremontēto ēku un būvju apskati un konstatē iebūvēto zāģbaļķu apjomus.

Lauksaimniecības departamenta (pārvaldes) sastādītais akts ir dokuments, vadoties pēc kura, pagasta valde lemj, vai nesamaksātā celmu nauda par piešķirtajiem zāģbaļķiem tiek norakstīta, vai zemniekam jāatmaksā bezstrīdus kārtībā soda nauda trīs vai pieckārtīgā celmu naudas apmērā.

Pagasta valde savu lēmumu paziņo mežniecībai un finansu inspekcijai.

5. Ja zemnieks uzskata, ka ēku un būvju apskate veikta neprecīzi, viņš rakstiski to pamato un iesniedz Lauksaimniecības departamentā (pārvaldē). Viena mēneša laikā tiek nozīmēta komisija, kas kopā ar pagasta valdes pārstāvi atkārtoti veic ēku vai būvju tehnisko apskati.

6. Meža ministrijas, virsmežniecības, mežniecības kontrolē, kā zemnieks ievēro "Pagaidu noteikumos koku izsniegšanai Latvijas Republikā" un "Pagaidu sanitārajos noteikumos Latvijas Republikas mežos" noteikto kokmateriālu sagatavošanas un izvešanas kārtību, kā arī informē pagastu valdes par kokmateriālu sagatavošanas un izvešanas gaitu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!