• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dienvidāfrikas vēstnieces vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas vēstnieka vizīti Saeimā

Latvijai un Baltkrievijai kā kaimiņvalstīm ir daudz kopīgi risināmu jautājumu, tostarp pārrobežu sadarbība, robežas sakārtošana, kā arī sadarbība ekonomikā, kultūrā un izglītībā. To 7.decembrī, tiekoties ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pārrunājot parlamentāros kontaktus, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu 11.Saeimā ir izveidota kā viena no pirmajām un tā ir arī viena no daudzskaitlīgākajām. Amatpersonas bija vienisprātis, ka iepriekšējā Saeimas sasaukumā bija izveidojusies veiksmīga sadarbība starp abu valstu parlamentu nozaru komisijām.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka no nākamā gada stāsies spēkā vienkāršota kārtība robežas šķērsošanai abu valstu pierobežā dzīvojošajiem, kas atvieglos šo cilvēku ikdienu, taču reizē ir arī laba iespēja aktivizēt pārrobežu sadarbību un stiprināt kultūras kontaktus.

Baltkrievijas vēstnieks uzsvēra, ka abas valstis ir cieši saistītas, jo Latvijā dzīvo skaitliski liela baltkrievu diaspora, turklāt mūsu valsts ir ceturtais lielākais Baltkrievijas eksporta tirgus. Dauzām Baltkrievijas precēm Latvija ir tranzītvalsts, kaimiņi intensīvi izmanto mūsu ostu un dzelzceļa pakalpojumus, kā arī veiksmīgi darbojas simtos mērāmi abu valstu kopuzņēmumi.

Baltkrievija mūsu valstij ir svarīgs ekonomiskās sadarbības partneris, un Latvija ir ieinteresēta Eiropas Savienības (ES) ciešākā sadarbībā ar Baltkrieviju, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Vienlaikus viņa norādīja, ka neatrisinātie cilvēktiesību jautājumi, politieslodzīto neatbrīvošana un nāves soda piespriešanas prakse ir iemesli, kas traucē attīstīt ES un Latvijas attiecības ar Baltkrieviju.

Pārrunājot baltkrievu kopienas aktivitātes, vēstnieks uzsvēra, ka tā veiksmīgi organizē vairāku biedrību darbu un īsteno kultūras projektus, tādējādi stiprinot savu nacionālo identitāti. S.Āboltiņa uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgi apzināties, ka baltkrievi šeit jūtas kā mājās un augstu vērtē tās vērtības, kas nostiprinātas Satversmē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!