• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidāfrikas vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Saeimas kārtības rullī

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidāfrikas vēstnieces vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 6.decembrī tikās ar Dienvidāfrikas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mandisu Donu Marašu. Vēstniece Saeimā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

“Lai arī Latviju un Dienvidāfriku šķir vairāki tūkstoši kilometru, ģeogrāfiskais attālums nav šķērslis, lai starp abām valstīm veidotu labas un konstruktīvas attiecības visdažādākajos līmeņos,” sveicot vēstnieci Saeimā, teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka, neskatoties uz lielo attālumu, Latvijas iedzīvotājiem Dienvidāfrika ir pievilcīgs tūrisma ceļojumu galamērķis. “Tādēļ aicinu izmantot visas iespējas, lai arī Latvijas iedzīvotājiem, tāpat kā citu Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotājiem, būtu iespēja Dienvidāfriku apmeklēt bez vīzas,” teica S.Āboltiņa.

Vēstniece apliecināja gatavību meklēt risinājumu iespējamai vīzu režīma atvieglošanai, atzīmējot, ka tieši tūrisms un kultūra ir divas galvenās jomas, kurās Dienvidāfrika saskata lielāko sadarbības potenciālu ar Latviju.

Puses bija vienisprātis par kultūras, īpaši mūzikas, būtisko lomu abu valstu sadarbībā, jo gan Latvijā, gan Dienvidāfrikā ir ļoti labi izkoptas koru dziedāšanas tradīcijas. Tādēļ S.Āboltiņa uzaicināja vēstnieci pēc diviem gadiem apmeklēt Vispārējos dziesmu un deju svētkus. “Mūzika un dziesma ir viens no saprotamākajiem izteiksmes veidiem, ar kuru palīdzību var saprasties arī tālu viena no otras dzīvojošas tautas,” atzina Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot politisko situāciju reģiona valstīs, puses akcentēja nepieciešamību sniegt atbalstu Āfrikas valstīm, piemēram, Lībijai un Dienvidsudānai, kurās sākušies demokratizācijas procesi. Šajā demokratizācijas pieredzes nodošanas procesā Dienvidāfrikai ir būtiska sadarbība ar Eiropas valstīm, tostarp Latviju, atzīmēja vēstniece.

Jaunā Dienvidāfrikas vēstniece pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Iepriekš M.D.Maraša bijusi Dienvidāfrikas vēstniece Grieķijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!