• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1993. gada 15. oktobra lēmums Nr. 85 "Par Rīgas pilsētas karstā ūdens un siltuma apgādi 1993./94.gada apkures sezonā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1993., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas valdes lēmums Nr.353

Par Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma avīzes "Rīgas Balss" privatizācijas projektiem

Vēl šajā numurā

21.10.1993., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: lēmums

Numurs: 85

Pieņemts: 15.10.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RĪGAS DOMĒ

Lēmums Nr.85

15.10.1993.

Par Rīgas pilsētas karstā ūdens un siltuma apgādi 1993./94. gada apkures sezonā

Sakarā ar rudens perioda iestāšanos un ņemot vērā to, ka Rīgas rajonu (priekšpilsētu) valdes ir tikai daļēji norēķinājušās ar v/u "Latvenergo" un "Rīgas gāze" par 1992./93. gada apkures sezonu un minētie valsts uzņēmumi atsakās nodrošināt siltuma un gāzes piegādi 1993./94. gada apkures sezonā, kā arī to, ka uz šo brīdi Ministru kabinets nav pieņēmis lēmumu "Par iedzīvotājiem piegādājamās siltumenerģijas tarifiem un to apmaksas kārtību 1993./94. gada apkures sezonā" un lai noteiktu turpmāko norēķinu kārtību un atbildību,

Rīgas Dome n o l e m j:

1. Uzdot Rīgas pilsētas un rajonu (priekšpilsētu) vadībai kopā ar v/u "Latvenergo" un "Rīgas gāze" speciālistiem nofiksēt parādu summu, kas radusies līdz 30.09.1993. starp v/u "Latvenergo", "Rīgas gāzi" un Rīgas pašvaldības rajonu (priekšpilsētu) institūcijām par karstā ūdens piegādi un centrālapkuri 1992./93. gada apkures sezonā no iedzīvotājiem.

2. Noteikt karstā ūdens tarifa likmi v/u "Latvenergo" sistēmā esošajiem patērētājiem—iedzīvotājiem — Ls 1,75 uz vienu cilvēku mēnesī. Tajā ieskaitāmi katra rajona siltumtīklu ekspluatācijas izdevumi, ja karstā ūdens padeve ir nepārtraukta, pie normatīvā patēriņa 105 l diennaktī ar 55 grādu C temperatūru pie siltumapmainītāja izejas.

Uzdot Rīgas pašvaldības rajonu (priekšpilsētu) institūcijām noteikt siltumtīklu ekspluatācijas izdevumus, pamatojoties uz reālajām izmaksām un sadalot tos proporcionāli pa visu gadu.

Namos (dzīvokļos), kur pastāv karstā ūdens patēriņa uzskaite, norēķini izdarāmi pēc faktiskā patēriņa.

3. Atlikt 1993./94. gada apkures sezonas siltumapgādes pamatlikmes noteikšanu Rīgā, kamēr Ministru kabinets nav noteicis valdības dotāciju apmērus, to izmaksu kārtību un termiņus.

4. Ņemot vērā iedzīvotāju ierobežoto maksātspēju, noteikt, ka Rīgas pašvaldības rajonu (priekšpilsētu) institūcijas garantē maksājumu par karsto ūdeni iekasēšanu no iedzīvotājiem un tālākos norēķinus ar siltumpiegādātājiem tikai pēc šī lēmuma 2.punktā minētā tarifa.

5. Uzdot Rīgas pilsētas un rajonu (priekšpilsētu) valdēm:

5.1. noslēgt garantijas līgumu ar v/u "Latvenergo" un "Rīgas gāzi" par 1992./ 93. gada apkures sezonas paradu segšanas kārtību bez soda naudas iekasēšanas;

5.2. veikt norēķinus ar siltuma piegādātājiem par katru mēnesi līdz nākošā mēneša 25 .datumam;

5.3. noteikt, ka karstā ūdens faktisko piegādi aprēķina, pamatojoties uz savstarpējo līgumu un aktu par piegādi, kurā norādīts ar karsto ūdeni apgādājamo iedzīvotāju un citu patērētāju skaits, paredzot iespēju iedzīvotājiem atteikties no tā piegādes.

Noteikt, ka karstā ūdens atslēgšana finansējama no Rīgas pašvaldības institūciju līdzekļiem, bet tā atkārtota pieslēgšana jāapmaksā dzīvokļa nomniekam.

5.4. līdz 10.11.1993. veikt finansiālas aprites pārbaudi tam pakļautajos pašvaldības uzņēmumos (namu pārvaldēs), piedaloties siltuma enerģijas piegādātāja pārstāvim, lai noskaidrotu no iedzīvotājiem par siltumenerģiju saņemto līdzekļu izmantošanu.

6. Uzdot Rīgas Domes valžu koordinācijas komisijai līdz 01.11.1993. izveidot darba grupu siltumapgādes tehnisko un finansiālo jautājumu risināšanai. Darba grupas apmaksu nodrošināt no Rīgas Domes rezerves fonda.

Domes priekšsēdētājs A.Teikmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!