• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Apsveicot Horvātiju ar pievienošanos Eiropas Savienībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Eiropas Savienības ārējo attiecību instrumentiem

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Apsveicot Horvātiju ar pievienošanos Eiropas Savienībai

9.decembrī Briselē Eiropadomē svinīgā ceremonijā tika parakstīts līgums par Horvātijas Republikas pievienošanos Eiropas Savienībai. Līgumu parakstīja 27 ES dalībvalstu vadītāji un Horvātijas prezidents un premjerministre. Latvijas Republikas vārdā līgumu parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtījis apsveikuma vēstuli Horvātijas kolēģim Gordanam Jandrokovičam, kurā pauž gandarījumu par Horvātijas drīzo pievienošanos ES. “Apsveicu Horvātiju ar šīs dienas vēsturisko notikumu – pievienošanās ES līguma parakstīšanu. Tas ir svarīgs ne tikai Horvātijai un pārējām Rietumbalkānu valstīm, kurām Horvātija kalpo par piemēru, bet arī visai Eiropas Savienībai, jo, uzņemot šo valsti ES, tiks stiprināta Eiropas kontinenta miera, drošības un stabilitātes telpa. Ceru, ka Horvātijas pievienošanās ES līguma ratifikācijas process noritēs raiti un jau 2013.gada 1.jūlijā Latvija un Horvātija kļūs partneres vienotās Eiropas ietvaros,” uzsvēris E.Rinkēvičs.

Likumprojekts par Horvātijas pievienošanās ES līgumu tika apstiprināts Ministru kabinetā 6.decembrī un šobrīd tiek virzīts uz ratifikāciju Saeimā.

Latvijas un Horvātijas attiecības ir ļoti labas un draudzīgas. Valstīm ir aktīvs politiskais dialogs un plaša divpusējā līgumtiesiskā bāze. Par vienu no prioritātēm uzskatāma tirdznieciski ekonomisko sakaru veicināšana, kam vēl ir ievērojams potenciāls. Nozīmīgu lomu abu valstu attiecībās ieņem sadarbība kultūrā, kā arī aizsardzības jomā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!