• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Tiekoties ar Latvijas Radošo savienību padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Tiekoties ar pārtikas produktu ražotājiem

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Tiekoties ar Latvijas Radošo savienību padomi

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende 8.decembrī tikās ar Latvijas Radošo savienību padomi, lai pārrunātu aktualitātes saistībā ar 2012.gada valsts budžeta projektu un informētu par Kultūras ministrijas prioritātēm nākamajā gadā.

“Uzskatu, ka valsts budžeta pieņemšanas procesā ir ļoti būtiski tikties ar nozares pārstāvjiem, tai skaitā gan iestāžu vadītājiem, gan nevalstiskajām organizācijām, lai skaidrotu panākto un gaidāmo. Es biju solījusi cīnīties par to, lai šī – vēl pēdējā konsolidācijas budžeta ietvaros – nesamazinātos valsts dotācija kultūras funkciju nodrošināšanai, un pašlaik ar pilnu atbildību varu teikt, ka rezultāts ir labs – vienīgā budžeta konsolidācijas pozīcija, kas attiecas uz Kultūras ministriju, ir 2,5 miljonu latu finansējuma samazinājums Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektam. Šāds ietaupījums 2012.gadā ir iespējams, precizējot naudas plūsmu atbilstoši faktiski paveiktajiem darbiem. Papildus ir panāktas vienošanās par to, ka 1 miljons latu no valsts kapitālsabiedrību peļņas tiek novirzīts kultūras funkciju veikšanai,” tikšanās laikā sacīja Ž.Jaunzeme-Grende.

Izmaiņas budžetā neietekmēs Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvdarbu gaitu un bibliotēkas aprīkošanu. Būvdarbus ir plānots pabeigt 2012.gada novembrī.

8.decembrī, kad Saeima ir apstiprinājusi 2012.gada valsts budžeta projektu 1.lasījumā, Kultūras ministrija ir iesniegusi priekšlikumus par aktuāli nepieciešamo papildu finansējumu nākamajā gadā. Informējot par to, ministre norādīja: “Protams, kultūras jomā, īpaši ņemot vērā tuvāko gadu prioritātes – Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus 2013.gadā, Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas prezentāciju 2014.gadā un Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā 2015.gadā, ir neatliekami darbi, kas veicami jau šobrīd un nākamgad. Tādēļ Kultūras ministrija ir iesniegusi Saeimā priekšlikumus par papildu finanšu līdzekļiem.”

Kultūras ministrijas priekšlikumi kopumā ir par 976,7 tūkstošiem latu, to skaitā ir 80 tūkstošu latu finansējums, lai sāktu gatavošanos XXV Vispārējiem latviešu dziesmu un XV Deju svētkiem, kā arī finansējums Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Elīna Bīviņa, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!