• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Tiekoties ar pārtikas produktu ražotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2011., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu

Vēl šajā numurā

13.12.2011., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Tiekoties ar pārtikas produktu ražotājiem

9.decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vadību un vienojās par Zemkopības ministrijas un pārtikas ražotāju ciešāku sadarbību.

“Pārtikas nozare ir ļoti būtiska Latvijas tautsaimniecībai, tādēļ būtu nepieciešama aktīvāka nozari ietekmējošo jautājumu koordinācija valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju starpā. Tāpat, ja pastāv kādi normatīvie akti, kas ir stingrāki par Eiropas Savienības regulām, lūdzu pārtikas ražotājus vērsties Zemkopības ministrijā, lai mēs šo situāciju varētu atrisināt un vērst par labu pārtikas ražotājiem,” aicināja L.Straujuma.

Zemkopības ministre sacīja, ka izvērtēs LPUF priekšlikumu 2012.gada valsts subsīdiju programmā iekļaut pētījumu par akrilamīda līmeni pārtikas produktos. Šis pētījums ir nepieciešams Latvijas pozīcijas sagatavošanai Zemkopības ministrijas pārstāvju pārrunās ar ES par pieļaujamo akrilamīda līmeņa noteikšanu pārtikas produktos. Tāpat Zemkopības ministrija izvērtēs iespēju no valsts subsīdiju līdzekļiem atbalstīt tirgus pētījumu par Latvijas pārtikas pārstrādes nozares vietu Latvijas tirgū, lomu un pienesumu valsts budžetā un potenciālajām tālākas attīstības iespējām.

Atbildot LPUF aicinājumam ieviest Latvijā diferencētu PVN likmi pārtikas produktiem, proti, samazinātu PVN pirmās nepieciešamības pārtikas produktiem, zemkopības ministre L.Straujuma atbildēja, ka kopumā šādam priekšlikumam piekrīt, taču to apspriest varētu sākt ne ātrāk par 2013.gadu, jo, šobrīd samazinot PVN likmi pārtikas produktiem, samazinātos ieņēmumi valsts budžetā, kas pašreizējā ekonomiskajā situācijā valstī ir vērtējams negatīvi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!