• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgu - pilsētu, kas nekad nav gatava. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1999., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu - pilsētu, kas nekad nav gatava (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.05.1999., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgu — pilsētu, kas nekad nav gatava

Krišjāņa Valdemāra ielā tapis jauns, cēls nams darījumu ļaudīm

C1.JPG (69584 BYTES) 1996.gada 25.janvārī Rīgas dome un "Skanska International Building AB" parakstīja vienošanos par biznesa centra plānošanas, finansēšanas un celtniecības vadīšanas uzsākšanu K.Valdemāra un Elizabetes ielas krustojumā. Izstrādāto projektu apstiprināja 1996.gada 5.jūlijā. Uzņēmums "Valdemāra centrs" tika reģistrēts 1996.gada 9.augustā. Finansu aizdevuma vienošanās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku, "Zviedrijas eksportkredītu" un Eksportkredīta padomi tika parakstīta 1996. gada 18.decembrī. Būvdarbu atļaujas saņemšanas svinības un pamatakmens svinīgā ielikšana noritēja 1997.gada 10. decembrī, bet celtniecības darbi iesākās 1998. gada 1. martā. Būvniecības darbus pārrauga zviedru celtniecības uzņēmums "Skanska International Building AB" . Apakšuzņēmējs ir Latvijas celtniecības uzņēmums "Kalnozols", savukārt galvenais celtniecības darbu vadītājs — SIA "Skanska konstrukcija". Latvijas un Zviedrijas kopīgiem spēkiem tika izstrādāta jaunās ēkas arhitektūra. Projekta izstrāde tapa, sadarbojoties arhitektu birojam "Sarma un Norde" un "Skanska Teknik" .

Šāda centra nepieciešamību noteica atziņa, ka vairums rietumvalstu kompāniju pārstāvniecību un to biroju ir iekārtoti šādam darbam nepiemērotās telpās. Turklāt lielākā daļa biroju atrodas dzīvojamo namu rajonos.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!