• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgu - pilsētu, kas nekad nav gatava (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1999., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vizīti Norvēģijas Karalistē

Vēl šajā numurā

06.05.1999., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgu — pilsētu, kas nekad nav gatava

Krišjāņa Valdemāra ielā tapis jauns, cēls nams darījumu ļaudīm

C2.JPG (18102 BYTES) Turpinājums no 1.lpp.

Valdemāra centrs būs pirmā ēka Rīgā, kas celta tieši biroju telpu vajadzībām un prasībām pēc jaunākajiem Rietumu celtniecības un labiekārtošanas standartiem. Ēkas izbūvē tiek izmantoti visjaunākie celtniecības tehnoloģijas sasniegumi, kas nodrošinās labākās komunikāciju instalācijas un drošības aprīkojumus. Tā kā ēka atrodas pašā Rīgas centrā, īpaša uzmanība tās labiekārtošanā ir pievērsta gaisa attīrīšanas un klimata piemērošanas iekārtām, kā arī skaņu izolācijai. Jaunuzceltā būve sniedz īpašu atbalstu pašmāju celtniecības industrijai un reālu iespēju pārņemt Rietumu celtniecības iemaņas pašmāju tirgus vajadzībām. Jaunajā ēkā paredzēts nodarbināt 700 cilvēkus.

Valdemāra centrs atrodas uz divu lielāko un centrālo Rīgas ielu stūra, kas tā darbiniekiem atvieglos ātru nokļūšanu lidostā, viesnīcā un citās vitāli svarīgās vietās.

Valdemāra centrs atvieglos milzumlielo moderno un mūsdienu prasībām atbilstošo biroju telpu trūkumu, kāds patlaban ir Rīgā — Latvijas galvaspilsētā, visu darījumu un ekonomisko norišu centrā. Jaunizveidotais biznesa centrs veicinās investīciju piesaisti un atbalstīs starptautisko un pašmāju uzņēmumu darbību.

Uzsāktais projekts paredz biroju telpu izveidi šīs ēkas sešos stāvos. Mazumtirdzniecības veikali atradīsies nama pirmajā stāvā, bet aptuveni 70 automašīnas varēs novietot izbūvētajā pagrabstāvā. Ēkas galvenā ieeja būs K. Valdemāra un Elizabetes ielas stūrī, ko veidos stikla un akmens tornis. Biroju telpas ir maksimāli pielāgotas nomnieku vajadzībām, tās var viegli nodalīt divu, trīs, četru vai vienas istabas darba vietai.

Jau ir parakstīti 55 procenti nodomu protokolu, kas garantē biroju telpu izveidi un nomu jaunuzceltajā namā. Kopējās projekta izmaksas ir 19,5 miljoni ASV dolāru. Valdemāra centra kopējā platība ir 12 800 kvadrātmetri, biroju telpām atvēlēti 7 500 kvadrātmetri.

Celtniecības darbus plānots pabeigt 1999.gada vasarā, jūlija pirmajās dienās.

Laura Dūša,

"LV" korespondente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!