• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1993. gada 17. augusta protokols Nr. 3 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokols Nr.3". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1993., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām un papildinājumiem Latvijas Republikas Finansu ministrijas 1992.gada 5.maija instrukcijā Nr.6-n "Par Latvijas Republikas likuma "Par apgrozījuma nodokļa piemērošanas kārtību". Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

24.08.1993., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokols

Numurs: 3

Pieņemts: 17.08.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETA

sēdes Protokols Nr.3

Rīgā 1993.gada 17.augustā

Sēdi vada - Ministru prezidents V.Birkavs

Piedalās: Ministri, Ministru prezidenta biedri - M.Gailis, O.Kehris, E.Levits Ministri - A.Gūtmanis, E.Inkēns, J.Kinna, Ģ.V.Kristovskis, Ģ.Lūkins, U.Osis, V.V.Pavlovskis, J.Ritenis, J.Vaivads Valsts ministri - A.Bērziņš, I.Emsis, E.Krastiņš, A.Krēsliņš, V.Krištopāns, G.Meierovics, O.Pavlovskis, J.Platais, D.Skulte Valsts kancelejas direktors - V.Zeikats
No Valsts kancelejas - J.Baškers, A.Bels, G.Dragiļevs, K.Goppers, V.Jurēvičs, V.Kauliņa, V.Kukīts, A.Lieljuksis, J.Luns, A.Maldups, L.Skopiņa, J.Spručs, J.Strīpnieks, M.Šics, J.Vārpiņš; citu uzņēmumu, iestāžu un organizāciju vadītāji un atbildīgie darbinieki

1.§

Par grozījumiem un papildinājumiem muitas tarifos

(A.Kodoliņš, A.Gūtmanis, J.Vaivads, V.Birkavs)

Pieņemt iesniegto noteikumu "Par grozījumiem un papildinājumiem muitas tarifos" projektu.

U.Osim noteikumu projekta 2. punktā svītrot vārdus "vai labklājības ministra vietnieka" un sagatavot noteikumus parakstīšanai.

2. §

Par Valdības komisijas izveidošanu valsts firmas "Latvijas gāze" debitoru parādu piedziņas jautājumos

(O.Kehris, V.Birkavs)

Pieņemt iesniegto rīkojuma projektu.

A.Krēsliņam sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

3. §

Par cukura ražošanas veicināšanas fonda nolikumu

(J.Kinna, O.Kehris, V.Birkavs)

Pieņemt iesniegto nolikuma projektu.

J.Kinnam un J.Spručam sagatavot nolikuma projektu parakstīšanai.

4. §

Par Pasaules bankas kreditētā Latvijas lauksaimniecības attīstības projekta koordinācijas komisijas izveidošanu

(J.Kinna, O.Kehris, Ģ.Lūkins, V.Birkavs)

Pieņemt iesniegto rīkojuma projektu.

J.Kinnam un J.Spručam iekļaut komisijas sastāvā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Ģ.Lūkinu un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku J.Cebuli un sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

5. §

Par Latvijas Republikas Valdības un Baltkrievijas Republikas Valdības vienošanos
par valsts robežas caurlaides punktiem un par sadarbību robežu jautājumos

(M.Virsis, V.Birkavs)

Akceptēt "Latvijas Republikas Valdības un Baltkrievijas Republikas Valdības vienošanās par valsts robežas caurlaides punktiem" un "Latvijas Republikas Valdības un Baltkrievijas Republikas Valdības vienošanās par sadarbību robežu jautājumos" projektus.

6. §

Par apgrozījuma nodokļa neieturēšanu par darba mašīnām un tehnoloģiskajām iekārtām

 (A.Kodoliņš, V.Birkavs)

1. Pieņemt iesniegto noteikumu "Par apgrozījuma nodokļa neieturēšanu par darba mašīnām un tehnoloģiskajām iekārtām" projektu. U.Osim noteikumu projekta 1. punktā paredzēt termiņu - 30.septembris un sagatavot noteikumus parakstīšanai.

2. Pieņemt zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegto priekšlikumu par izmaiņām likumprojektā "Par grozījumiem un papildinājumiem likumā "Par apgrozījuma nodokli"" jautājumā par apgrozījuma nodokļa ieturēšanas kārtību, ievedot darba mašīnas un tehnoloģiskās iekārtas. Attiecīgās izmaiņas izskatīt vienlaikus ar pārējiem grozījumiem likumā "Par apgrozījuma nodokli".

 7. §

Par Ministru kabinetā iesniedzamajiem likumprojektiem
programmas "Saeimas pirmās simts dienas" ietvaros

(M.Gailis, J.Ritenis, E.Krastiņš, J.Kinna, J.Vaivads, A.Gūtmanis, U.Osis, O.Kehris, J.Platais, A.Maldups, E.Levits, V.Birkavs)

1. Akceptēt Ministru kabinetā iesniedzamo likumprojektu programmas "Saeimas pirmās simts dienas" ietvaros sarakstu (pielikums).

2. V.Zeikatam izstrādāt grafiku, kurā noteikt termiņus, kādos sarakstā iekļautie noteikumi un likumprojekti iesniedzami Valsts kancelejai un izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

3. Ministrijām nodrošināt attiecīgo noteikumu un likumprojektu iesniegšanas termiņu ievērošanu.

4. U.Osim un O.Kehrim kopīgi ar ieinteresētajiem ministriem izskatīt likumprojektu "Par valsts ieņēmumu dienestu" š.g. 23. augustā ekonomikas un finansu komitejā un iesniegt to izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

8. §

Par muitas darbu

(I.Geidāns, A.Gūtmanis, V.V.Pavlovskis, J.Platais, J.Kinna, V.Krištopāns, J.Ritenis, O.Pavlovskis, M.Gailis, Ģ.V.Kristovskis, E.Inkēns, E.Levits, V.Birkavs)

1. Pieņemt zināšanai I.Geidāna informāciju.

2. Atzīmēt, ka I.Geidāns neapmierinoši pilda Muitas departamenta priekšnieka pienākumus. I.Geidāns nav nodrošinājis muitas dienesta sadarbību ar Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Satiksmes ministrijas attiecīgajām struktūrām un Zemessardzi. Republikā lielā daudzumā tiek ievestas kontrabandas preces.

3. I.Geidānam līdz š.g. 24.augustam iesniegt Ministru kabinetā pārskatu:

- par iesniegtajiem priekšlikumiem, kas ļautu uzlabot muitas maksājumu iekasēšanu;

- par to muitas darbinieku saukšanu pie atbildības, kuri, nepareizi noformējot muitas dokumentus, pieļāvuši situāciju, ka tranzīta kravas paliek republikā;

- par Muitas departamenta iesniegtajiem priekšlikumiem par izmaiņām likumdošanas aktos, lai paaugstinātu muitnieku atbildību un disciplīnu;

- par Aizsardzības ministrijai oficiāli iesniegtajām pretenzijām sakarā ar robežsargu rīcību uz robežas, kā arī par izstrādātajiem priekšlikumiem muitnieku un robežsargu sadarbības uzlabošanai.

9. §

Par valsts karoga pacelšanu 1993. gada 21. augustā

(M.Gailis, E.Krastiņš, A.Maldups, V.Birkavs)

1. Noteikt, ka š.g. 21.augustā, atzīmējot Latvijas Republikas valstiskā statusa noteikšanas otro gadadienu, paceļami valsts karogi.

2. A.Maldupam sagatavot attiecīgu rīkojuma projektu.

10. §

Par stāvokli valsts budžeta izpildē

(J.Ptais, V.Birkavs)

1. Pieņemt zināšanai J.Platā informāciju.

2. Akceptēt šādus Finansu ministrijas (J.Platā) priekšlikumus:

2.1. iedalīt ministrijām, iestādēm un organizācijām š.g. septembrī budžeta asignējumus 85% apmērā no valsts budžetā paredzētās mēneša izdevumu summas;

2.2. jautājumu par darba samaksas paaugstināšanu budžeta iestādēs strādājošajiem un pensiju palielināšanu izskatīt vienlaicīgi ar jautājumu par grozījumiem apgrozījuma nodokļa likmēs.

3. J.Platajam nodrošināt 2.1. apakšpunktā noteiktās kārtības izpildi un kopīgi ar Labklājības ministriju sagatavot ar darba samaksas un pensiju palielināšanas jautājumiem saistītos materiālus un aprēķinus.

11. §

Par Ministru kabineta 1993. gada 3. augusta sēdes protokola nr. 1 8.-Ā§ "Par 1993. gada ražas graudu iepirkšanu un graudu tirgus aktivizēšanu" izpildi

(J.Kinna, J.Platais, E.Krastiņš, U.Osis, Ē.Liede, O.Kehris, A.Bērziņš, J.Vaivads, A.Gūtmanis, M.Gailis, J.Ritenis, V.Birkavs)

1. Pieņemt zināšanai J.Kinnas informāciju.

2. Pilnvarot Finansu ministriju (pēc tam, kad būs panākta vienošanās ar Zemkopības ministriju par izsniegto kredītu atmaksas garantijām) sniegt Latvijas Bankai Valdības garantijas sakarā ar labības pieņemšanas un pārstrādes uzņēmumiem piešķirto kredītu (7854 tūkst.latu) atmaksas termiņu pagarināšanu līdz 1994. gada 1. jūlijam.

J.Platajam un J.Kinnam nākamajā Ministru kabineta sēdē informēt par panākto vienošanos par piešķirtā kredīta atmaksas garantijām.

3. Finansu ministrijai iesniegt Ministru kabinetam priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem valsts budžetā sakarā ar Lauksaimniecības ministrijai piešķirtā valsts budžeta aizdevuma (7639 tūkst.latu) atmaksas termiņu pagarināšanu uz laiku līdz 1994. gada 1. jūlijam, kā arī par aizdevuma procentu maksājumu (2458 tūkst.latu) iekļaušanu valsts budžetā 1993. gadam.

4. O.Kehrim Ekonomikas un finansu komitejā izskatīt jautājumu par G-24 valstu īstermiņa kredītu zemnieku saimniecībām sadales kārtību un iesniegt saskaņoto lēmuma projektu izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

5. J.Kinnam nākamajā sēdē informēt par Ministru kabineta 1993. gada 3. augusta sēdes protokola nr. 18.-Ā§10.punktā minētā uzdevuma izpildi.

12. §

Par grozījumiem Ministru Padomes 1991. gada 13. novembra lēmumā nr. 318 "Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem"

(M.Gailis, J.Ritenis, J.Platais, V.Birkavs)

1. Pieņemt zināšanai M.Gaiļa informāciju.

2. M.Gailim kopīgi ar U.Osi un J.Plato izskatīt šo jautājumu Valsts un sociālo lietu komitejā un iesniegt attiecīgu lēmuma projektu izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Ministru prezidents V.Birkavs

Valsts kancelejas direktors V.Zeikats

Pielikums Ministru kabineta 1993.gada 17.augusta sēdes protokola nr.3  7. §

Ministru kabinetā iesniedzamie likumprojekti programmas "Saeimas pirmās simts dienas" ietvaros

Nr.p.k. Noteikumi un likumprojekti Atbildīgā ministrija Iesniegšanas termiņš Ministru kabineta komitejā
1. Likums par Prokuratūru Tieslietu ministrija 23.augusts
2. Likums par Satversmes tiesu " 1.septembris
3. Likums par Satversmes aizsardzības biroju " 30.septembris
4. Administratīvā procesa likums " 15.oktobris
5. Pilsonības likums " 31.oktobris
6. Likums par tautas nobalsošanu " 6.decembris
7. Likums par valsts noslēpumu " 6.decembris
8. Grozījumi likumā "Par denacionalizāciju" Ekonomikas ministrija 1.septembris
9. Noteikumi par Latvijas ekonomiskās attīstības padomi " 13.septembris
10. Noteikumi par Latvijas attīstības aģentūru " 13.septembris
11. Likums par privatizācijas aģentūru " 13.septembris
12. Likums par tautsaimniecības attīstību " 20.septembris
13. Tirdzniecības likums (kodekss) Ekonomikas ministrija,
Tieslietu ministrija
 27.septembris
14. Likums par zemes ierīcību un izmantošanu Ekonomikas ministrija,
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
28.septembris
15. Izmaiņas likumā "Par bankrotu un maksātnespēju" Ekonomikas ministrija 1.oktobris
16. Grozījumi likumā "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem" " 4.oktobris
17. Grozījumi likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" " 4.oktobris
18. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" " 5.oktobris
19. Grozījumi likumā "Par pašvaldību īpašumā esošo tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un adzīves pakalpojumu mazo objektu privatizāciju" " 11.oktobris
20. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisijām" " 11.oktobris
21. Grozījumi likumā "Par privatizējamo valsts un pašvaldību īpašuma objektu un to mantas novērtēšanas kārtību" " 11.oktobris
22. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma pārvaldi uzņēmējsabiedrībās" " 18.oktobris
23. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību" " 18.oktobris
24. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu nomu un nomu ar izpirkšanu" " 25.oktobris
25. Grozījumi likumā "Par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašumiem" " 25.oktobris
26. Civildienesta likums Valsts reformu ministrija 30.augusts
27. Ministriju nolikumi "  30.augusts
28. Likums par pašvaldībām " 13.septembris
29. Likums par pašvaldību vēlēšanām " 13.septembris
30. Civildienesta pārvaldes nolikums " 4.oktobris
31. Likums par vietējo pašvaldību " 13.septembris
32. Likums par valsts iestāžu savstarpējām attiecībām Valsts reformu ministrija,
Tieslietu ministrija
29.oktobris
33. Likumu pakete par pašvaldību  finansu un grāmatvedības  sistēmas izveidošanu                                          Valsts reformu ministrija Pēc administratīvās reformas veikšanas
34. Likums par valsts īpašuma fondu Finansu ministrija 23.augusts
35. Likums par valsts mantas likvidācijas kārtību " 23.augusts
36. Likums par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām " 23.augusts
37. Likums par kredītiem " 30.augusts
38. Likums par valsts ieņēmumu dienestu " 6.septembris
39. Nolikums par vērtspapīriem " 30.septembris
40. Budžeta kodekss (valsts budžeta daļā) " 18.oktobris
41. Likums par valsts budžetu 1994.gadam " 25.oktobris
42. Likums par juridisko personu un ārvalstnieku zemes īpašuma tiesībām " 22.novembris
43. Likums par lauksaimniecības ienākumiem Zemkopības ministrija 1.novembris
44. Likums par operatīvo darbu Iekšlietu ministrija 23.augusts
45. Likumu pakete cīņai ar organizēto noziedzību " 1.novembris
46. Likums par valsts aizsardzību Aizsardzības ministrija 20.septembris
47. Izmaiņas likumā "Par nodarbinātību" Labklājības ministrija 10.septembris
48. Izmaiņas likumā "Par valsts tehnisko uzraudzību" " 1.decembris
49. Likums par ceļu nodokli un ceļu fondu Satiksmes ministrija 15.septembris
50. Likums par autotransporta pārvadājumiem " 1.oktobris
51. Likums par ceļu satiksmi " 1.oktobris
52. Likums par pastu " 1.oktobris
53. Dzelzceļa likums " 15.novembris
54. Jūrniecības kodekss " 30.novembris
55. Likums par ostām " 30.novembris

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!