• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1993. gada 24. augusta protokols Nr. 4 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokols Nr.4". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1993., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.4

Par apgrozījuma nodokļa maksājumu atlikšanu par darba mašīnām un tehnoloģiskajām iekārtām

Vēl šajā numurā

27.08.1993., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokols

Numurs: 4

Pieņemts: 24.08.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETA

sēdes Protokols Nr. 4.

Rīgā 1993.gada 24.augustā

Sēdi vada ministru prezidents V.Birkavs.

Piedalās: ministru prezidenta biedri — M.Gailis, O.Kehris, E.Levits; ministri — G.Andrejevs, A.Gūtmanis, E.Inkēns, Ģ.V.Kristovskis, Ģ.Lūkins, U.Osis, V.V.Pavlovskis, J.Ritenis, J.Vaivads;
valsts ministri — A.Bērziņš, E.Krastiņbš, A.Krēsliņš, V.Krištopāns, O.Meierovics, J.Platais, D.Skulte; Valsts kancelejas direktors V.Zeikats; no Valsts kancelejas — J.Baškers, A.Bels, R.Černajs, G.Dragiļevs, V.Jurēvičs, E.Ikaunieks, V.Kauliņa, V.Kukīts, J.Luns, A.Maldups, L.Skopiņa, J.Strīpnieks, M.Šics, J.Vārpiņš; citu uzņēmumu, iestāžu un organizāciju vadītāji un atbildīgie darbinieki.

1.§

Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas nodokļu likumdošanas aktos

(J.Platais, U.Osis, O.Kehris, A.Kodoliņš, A.Gūtmanis, M.Gailis, E.Krastiņš, E.Levits, J.Ritenis, J.Vaivads, V.Inkēns, V.Krištopāns, V.Birkavs)

1. Akceptēt iesniegto likumprojektu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 12. decembra likumā "Par akcīzes nodokli"".

U.Osim un J.Platajam izstrādāt likumprojektu līdz galam, ņemot vērā izteiktās piezīmes un priekšlikumus. 1. punktā svītrot otro rindkopu. Precizēt 4. punkta redakciju.

2. Pamatā akceptēt iesniegto likumprojektu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 12. decembra likumā "Par akcīzes nodokli"".

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejai (O.Kehrim) izskatīt likumprojektu komitejas sēdē. Pēc J.Platā priekšlikuma likumprojektā iekļaut jautājumus, kas saistīti ar banku peļņas aprēķināšanas kārtību. Precizēt 11.punkta redakciju.

Precizēto un komitejas sēdē akceptēto likumprojektu iesniegt izskatīšanai nākamajā Ministru kabineta sēdē.

3. Akceptēt iesniegto likumprojektu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas 1990. gada 12. decembra likumā "Par akcīzes nodokli"".

J.Platajam precizēt 8. punkta redakciju.

4. U.Osim un J.Platajam sagatavot un iesniegt izskatīšanai nākamajā Ekonomikas un finansu komitejas sēdē priekšlikumus, kas saistīti ar nodokļu iekasēšanas uzlabošanu, kā arī uz ekonomisko modeļu pamata izstrādātus aprēķinus par 1 .-3. punktā minēto likumprojektu pieņemšanas ekonomiskajām sekām.

O.Kehrim Ekonomikas un finansu komitejā izskatīt Finansu ministrijas iesniegtos materiālus un, ja nepieciešams, precizēt 1.-3. punktā minētos likumprojektus. Izskatītos materiālus kopā ar minētajiem likumprojektiem galīgajā variantā izskatīt un akceptēt nākamajā Ministru kabineta sēdē.

5. Finansu ministrijai:

5.1. līdz š.g. 1. septembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetam priekšlikumus par ievedmuitas tarifu noteikšanu un precizēšanu importa alkoholiskajiem dzērieniem;

5.2. kopīgi ar Tieslietu ministriju līdz š.g. 1. septembrim iesniegt Ministru kabinetā to likumprojektu sagatavošanas grafiku, kuri saistīti ar grozījumiem nodokļu likumdošanas aktos. Grafikā paredzēt iespējamos termiņus šo likumprojektu izskatīšanai Ministru kabinetā un Saeimā, kā arī šo likumu spēkā stāšanās termiņus.

2.§

Par ievedmuitas tarifu likmēm benzīnam un dīzeļdegvielai

(J.Platais, M.Gailis, A.Kodoliņš, E.Krastiņš, E.Levits, U.Osis, A.Gūtmanis, J.Ritenis, V.Birkavs)

1. Pieņemt Finansu ministrijas iesniegto priekšlikumu par ievedmuitas noteikšanu benzīnam un dīzeļdegvielai.

J.Platajam noformēt iesniegto dokumentu rīkojuma veidā. 2. punktā paredzēt, ka rīkojums stājas spēkā ar š.g. 1. septembri, un sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

2. U.Osim pēc likuma par benzīna un dīzeļdegvielas aplikšanu ar akcīzes nodokli pieņemšanas iesniegt Ministru kabinetam priekšlikumus par ievedmuitas atcelšanu šai produkcijai.

3. §

Par grozījumiem Ministru Padomes 1991. gada 13. novembra lēmumā Nr. 318 "Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem"

(M.Gailis, O.Kehris, A.Gūtmanis, J.Platais, A.Bērziņš, V.Zeikats, E.Levits, J.Vaivads, A.Maldups, V.Birkavs)

Pieņemt iesniegto noteikumu "Par grozījumiem no budžeta finansējamo iestāžu darbinieku darba samaksā" projektu.

A.Bērziņam kopīgi ar U.Osi un M.Gaili izstrādāt noteikumu projektu līdz galam, ņemot vērā sēdē izteiktās piezīmes un priekšlikumus.

Noteikumu 2. pielikuma iedaļā "Valsts kanceleja" paredzēt amatu "visu nosaukumu galvenie speciālisti" un noteikt tam 8. kvalifikācijas kategoriju. Iedaļu "Ministrija" pēc vārdiem "Departamenta direktors" papildināt ar vārdiem "un tiem pielīdzināti struktūrvienību vadītāji".

Iedaļā "Citas republikas valsts pārvaldes iestādes" paredzēt Monopoldarbības uzraudzības komitejas priekšsēdētāja amatu un noteikt tam 5. kvalifikācijas kategoriju. Valdības administrācijas autobāzes direktoram noteikt 8. kvalifikācijas kategoriju un precizēt pārējo autobāzes darbinieku kvalifikācijas kategorijas.

Paredzēt, ka šos noteikumus paraksta J.Ritenis (otrais paraksts).

4.§

Par nekustamiem īpašumiem Rīgā, K.Valdemāra ielā 26 un 31

(E.Krasliņš, M.Gailis, V.Birkavs)

Jautājumu kā nesaskaņotu neizskatīt.

Ministru prezidents V.Birkavs

Valsts kancelejas direktors V.Zeikats

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!