• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 12.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2011., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministre: Par sociālās palīdzības veicināšanu

Vēl šajā numurā

14.12.2011., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 12.decembrī

FM: Par priekšlikumiem 2012.gada budžeta otrajam lasījumam

12.decembrī Ministru kabinetā tika skatīti iesniegtie priekšlikumi 2012.gada valsts budžeta likumprojektam un tā pavadošajiem likumprojektiem otrajam lasījumam Saeimā.

Par 2012.gada valsts budžeta likumprojekta paketē iekļautajiem likumprojektiem tika saņemti 225 priekšlikumi, no kuriem atbalstīti 69, un kā alternatīvi izveidoti 28 Ministru kabineta priekšlikumi.

Likumprojektam “Par valsts budžetu 2012.gadam” ministrijas un centrālās institūcijas iesniedza kopā 73 priekšlikumus, kas galvenokārt bija saistīti ar pārdalēm starp valsts budžeta programmām, tai skaitā Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanai, kā arī pieprasījumus par pārdalēm no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2012.gadam plānotajiem 17 miljoniem latu.

Likumprojekta “Par valsts budžetu 2012.gadam” 2.lasījumam tika iesniegti 30 Saeimas deputātu un frakciju priekšlikumi par kopējo summu 173,7 miljoni latu, tai skaitā 10 priekšlikumos kā finansēšanas avots ir norādīta valsts parāda vadības izdevumu samazināšana 113,6 miljonu latu apmērā, bet 4 priekšlikumi ir saistīti ar valsts budžeta deficīta palielināšanu 55,9 miljonu latu apmērā.

Valdība neatbalstīja nevienu priekšlikumu, kas 2012.gadā radītu valsts budžeta deficīta pieaugumu.

Nepalielinot plānotā valsts budžeta deficīta apmēru, valdība atbalstīja, ka no 2012.gada budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uz nozaru ministriju budžetiem tiek veiktas 436,8 tūkstošu latu pārdales, tai skaitā 236 tūkstoši latu Valsts zemes dienestam (VZD) kadastra datu precizēšanai attiecībā uz dzīvojamo māju palīgēkām, VZD rīcībā esošo pilnās tehniskās inventarizācijas datu digitalizācijai un Zemesgrāmatu datu sinhronizācijai ar kadastra datiem.

Tāpat valdība atbalstīja Saeimas deputātu iesniegtos priekšlikumus 12,8 tūkstoši latu apmērā, piešķirot dotāciju Latvijas Ārpolitikas institūtam un papildu finansējumu Satversmes tiesai publisko sēžu nodrošināšanai.

Saeimas deputātu divu iesniegto priekšlikumu vietā valdība atbalstīja alternatīvus priekšlikumus, proti, 5 tūkstošus latu piešķirot Latvijas Nacionālo partizānu apvienībai, kā arī 5 tūkstošus latu Latvijas Nacionālo karavīru biedrībai.

Papildus, izvērtējot ministru iesniegtos priekšlikumus, kā arī uzklausot Kultūras ministrijas viedokli, valdība lēma 282 tūkstošus latu piešķirt Kultūras ministrijai, ņemot vērā, ka 2014.gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, minēto summu pārdalot no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu sagatavošanās darbus.

2012.gada budžeta likumprojektu un to pavadošos likumprojektus 2.lasījumā Saeimā plānots skatīt 15.decembrī.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!