• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par gada inflācijas rādītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas nākotnes novērtējuma maiņu no pozitīva uz stabilu

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par gada inflācijas rādītājiem

Gada inflācija jau trešo mēnesi pēc kārtas samazinās un 2011.gada novembrī saruka līdz 4,2%. Gada inflācijas kritums ir sagaidāms arī nākamajos mēnešos.

ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas dati liecina, ka novembrī pārtikas cenas pasaulē sākušas stabilizēties, kaut arī vēl arvien tās saglabājas augstā līmenī. Tas liecina, ka arī Latvijā pārtikas cenām tuvākajā laikā nav pamata izteiktām svārstībām. Naftas produktu cenu kāpums pasaules biržās un eiro valūtas kursa vājināšanās attiecībā pret ASV dolāru radīja nelielu cenu kāpumu degvielai – par 0,4 procentiem.

Patēriņa cenas šā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, nemainījās. Atsevišķās produktu grupās notika sagaidāmas sezonālas cenu svārstības, kas kopumā atstāja neitrālu cenu efektu uz vidējo patēriņa grozu. Nedaudz lētāka kļuva maize – par 1,4%, piens, siers un olas – par 2%. Pēc sezonālā cenu krituma sadārdzinājās dārzeņi – vidēji par 19,2%. Noslēdzoties rudens sezonai, apģērbu un apavu cenas samazinājās par 1,3%.

Kā liecina jaunākā informācija no Eiropas Centrālās bankas, 8.decembrī tika samazināta bāzes procentu likme no 1,25% uz 1%, kas liecina, ka inflācijas gaidas Eiropā ir mitējušās.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!