• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 8.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 8.decembrī

IZM: Par mācību priekšmetu olimpiāžu organizēšanas noteikumiem

8.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts “Mācību priekšmetu olimpiāžu organizēšanas noteikumi”, kas paredz noteiktu kārtību, kādā organizē mācību priekšmetu olimpiādes, nosaka noteiktus vienotus pienākumus un atbildību olimpiāžu organizēšanā iesaistītajām trešajām personām un administratīvā sloga samazināšanu.

Tāpat tiks atvieglota informācijas aprite, paredzot dokumentu piegādi un saņemšanu elektroniski, tiks noteikta vienota kārtība olimpiādes rīcības komisijas darbībai un vienota kārtība olimpiādes visu posmu norisei, olimpiādes darbu vērtēšanai un rezultātu paziņošanai, kā arī vienota pieteikšanās forma izglītojamo dalībai olimpiādē.

Valsts mācību priekšmetu olimpiādes organizē Valsts izglītības satura centrs (VISC) saskaņā ar MK 2009.gada 30.jūnija noteikumiem Nr.682 “Valsts izglītības satura centra nolikums”. Olimpiāžu norises nodrošināšanā katru gadu piedalās izglītības iestādes, pašvaldību izglītības pārvaldes iestādes, augstskolas un skolotāju profesionālās asociācijas.

Olimpiādes notiek trīs secīgos posmos – izglītības iestādes olimpiāde, novada, republikas pilsētas vai novadu apvienības olimpiāde un valsts olimpiāde. Valsts olimpiādes noslēdzas ar dalībnieku atlasi starptautiskajām mācību priekšmetu olimpiādēm.

Olimpiādes mērķis ir apzināt talantīgus izglītojamos, kuri parāda izcilas spējas mācību priekšmeta padziļinātā apguvē, tādējādi veicinot savu radošo un izziņas darbību, kā arī konkurētspēju valsts un starptautiskajā mērogā.

Līdz šim olimpiāžu norise ir notikusi atbilstoši VISC izstrādātajiem iekšējiem noteikumiem, taču tajās ietvertās normas nav saistošas trešajām personām. Pamatojoties uz Vispārējās izglītības likuma 4.panta 181.punktu, kurā ietverts deleģējums MK noteikt kārtību, kādā organizējamas olimpiādes, ir izstrādāts MK noteikumu projekts, kas nosaka olimpiāžu organizēšanas kārtību un ir saistošs trešajām personām.

Baiba Bērziņa, VISC sabiedrisko attiecību speciāliste

 

SM: Par zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanu no 2014.gada

Satiksmes ministrija ir sagatavojusi koncepcijas projektu un modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014.gada, kad beidzas SIA “Lattelecom” tiesības nodrošināt ciparu televīzijas apraidi.

Optimālais variants paredzētu, ka Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kuram ir atbilstoša infrastruktūra, veiktu skatītājiem bez maksas pieejamo televīzijas programmu raidīšanu, savukārt nosacītas piekļuves pakalpojumu jeb maksas televīzijas programmu izplatīšanu nodrošinātu cits, konkursa kārtībā izvēlēts komersants.

Šādu scenāriju atbalstīja Ministru prezidenta Valda Dombrovska izveidotā darba grupa ciparu apraides uzlabošanai, kurā ietilpst pārstāvji no Ekonomikas, Satiksmes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Telekomunikāciju asociācijas, Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu un regulēšanas lietu komisijas, Latvijas raidorganizāciju asociācijas, Reģionālo televīziju asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, VAS “Elektronisko sakaru direkcija”, VAS “Privatizācijas aģentūra” un VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Koncepcija “Par zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanu no 2014.gada”, ko 8.decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, piedāvā četrus modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014.gada. Tos vēl vērtēs valdība.

 

SM: Par vienotas sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības, rezervēšanas un uzskaites sistēmas izveidošanu un uzturēšanu

Vienotās biļešu tirdzniecības sistēmas lietošana reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos pilnā apmērā būs jāsāk pusgadu vēlāk, nekā iepriekš paredzēts – no 2012.gada 1.jūlija.

To paredz izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Vienotas sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības, rezervēšanas un uzskaites sistēmas izveidošanas un uzturēšanas kārtība”, kas 8.decembrī tika izsludināti valsts sekretāru sanāksmē.

Ar noteikumu projektu tiek arī precizēti Autotransporta direkcijas kā VBTS uzturētājas un starppilsētu nozīmes maršrutu pasūtītājas pienākumi.

Tāpat precizēts noteikumu izdošanas mērķis, nosakot, ka VBTS darbības mērķis ir ne tikai biļešu tirdzniecība vienotā sistēmā un ērtības pasažieriem plānot savu maršrutu, bet tas ir arī instruments un informācijas avots sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītājiem maršrutu tīkla plānošanai, pārvadātāju kontrolei, kā arī zaudējumu kompensācijas aprēķiniem. Izstrādātie grozījumi paredz pārvadātājiem plašākas iespējas VBTS ietvaros lietot savas darbības specifikai atbilstošas jaunākas paaudzes VBTS tehniskās ierīces (kases aparāti, GPS/GPRS ierīces), vienlaikus saglabājot iespēju izmantot arī esošo tehnisko nodrošinājumu.

Latvijā ir ap 60 reģionālo vietējās nozīmes un starppilsētu nozīmes maršrutu pārvadātāji un 35 autoostas – uz tiem visiem attieksies izstrādātie grozījumi pēc to pieņemšanas valdībā. Tāpat tie skars citus biļešu tirdzniecības uzņēmumus, uzziņu dienestus, kases aparātu un tehniskās ierīces apkalpojošos dienestus.

 

SM: Par gāzes avārijas operatīvā dienesta izsaukšanu

Papildus esošajam gāzes avārijas dienesta izsaukšanas tālruņa numuram 04, kas šobrīd ir pieejams fiksēto telefona tīklu abonentiem, plānots noteikt arī tālruņa numuru 114, kas dotu iespēju izsaukt gāzes avārijas dienestu arī no mobilā tālruņa.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta “Noteikumos par numerācijas lietošanas tiesību ikgadējo valsts nodevu” un “Noteikumos par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu”, ko 8.decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdība.

Tomēr, lai pilnībā ieviestu minēto ieceri, valdībai ir jāatbalsta arī attiecīgi grozījumi Nacionālajā numerācijas plānā.

Pašlaik Latvijā operatīvos dienestus var izsaukt šādi: 110 un 02 – Valsts policijas vienotais tālrunis, 112 – glābšanas dienesta vienotais tālrunis, 113 un 03 – numuri neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanai.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

ZM: Par kārtību, kādā jāsniedz informācija par dzīvnieku iespējamo infekcijas slimību

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Ziņojamo, reģistrējamo un valsts uzraudzībā esošo dzīvnieku infekcijas slimību saraksts un kārtība, kādā par tām sniedzama informācija Pārtikas un veterinārajam dienestam”, ko 8.decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka ziņojamo, reģistrējamo un valsts uzraudzībā esošo dzīvnieku infekcijas slimību sarakstu un paziņošanas veidlapu par oficiāli apstiprinātu infekcijas slimību. Tāpat noteikumu projekts paredz kārtību, kādā dzīvnieku īpašnieks vai turētājs, juridiskā persona, kuras uzņēmumā tiek veikti laboratoriskie izmeklējumi, vai tās pilnvarota persona, pilnvarots veterinārārsts, kautuvē praktizējošs veterinārārsts vai jebkura cita persona, kuras rīcībā ir attiecīga informācija, ziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) par ziņojamām, reģistrējamām un valsts uzraudzībā esošām dzīvnieku infekcijas slimībām.

Noteikumu projektā noteikta arī kārtība, kādā PVD sniedz informāciju Eiropas Komisijai, ja valstī tiek diagnosticēta kāda no ziņojamām infekcijas slimībām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!