• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Grieķijas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2011., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputāta Eināra Cilinska atsaukšanu no Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā

Vēl šajā numurā

15.12.2011., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Grieķijas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 12.decembrī tikās ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hrisanti Panajotopulu. Vēstniece Saeimā bija ieradusies atvadu vizītē.

Latvijas un Grieķijas attiecības ir labas, aktīvas, un tās iezīmējas ar dažādu līmeņu sadarbību gan divpusēji, gan Eiropas Savienībā, tikšanās laikā teica Saeimas priekšsēdētāja. S.Āboltiņa pateicās par vēstnieces personīgo devumu abu valstu divpusējo attiecību veidošanā, kā arī par H.Panajotopulu ieguldījumu kā Latvijā akreditētā diplomātiskā korpusa dīnam.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka, līdzīgi kā iepriekšējā Saeimas sasaukumā, arī 11.Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Grieķijas parlamentu. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu attiecību veidošanā. Vēstniece sarunā augstu novērtēja Latvijas paveikto, sekmīgi pārvarot ekonomisko krīzi un atjaunojot tautsaimniecības izaugsmi.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja, ka līdzās politiskajiem un ekonomiskajiem kontaktiem starp abām valstīm pastāv aktīva sadarbība arī kultūrā un izglītībā, kas palīdz tuvināt abu valstu iedzīvotājus. Būtiski, ka Latvijā iespējams apgūt sengrieķu un moderno grieķu valodu, kā arī iepazīties ar Grieķijas bagāto kultūras mantojumu, kas ir visas Eiropas civilizācijas šūpulis, pauda S.Āboltiņa.

Savukārt vēstniece atzīmēja abu valstu sadarbību tūrismā. Latvijas iedzīvotājiem Grieķija ir labi zināms un iecienīts tūrisma galamērķis, turklāt ar katru gadu palielinās arī grieķu interese par Latviju, atzīmēja H.Panajotopulu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!