• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas ekspertu politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2011., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Tiekoties ar Latvijas Koledžu asociācijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

16.12.2011., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas ekspertu politiskajām konsultācijām

14.decembrī Rīgā notika Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijas par divpusējo attiecību jautājumiem. Latvijas delegāciju vadīja Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs, vēstnieks Jānis Mažeiks, Krievijas delegāciju – 2.Eiropas departamenta direktors Viktors Tatarincevs.

Puses pozitīvi novērtēja abu valstu dialoga intensitāti un attiecību dinamiku. Runājot par līgumtiesiskās bāzes attīstību, Latvijas puse uzsvēra ieinteresētību, lai pēc iespējas ātrāk Krievijas Valsts domē tiktu ratificēta Dubultnodokļu konvencija, kā arī vienošanās par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu. Tāpat Latvijas puse atkārtoti pauda ieinteresētību efektīva investīciju aizsardzības līguma izstrādē un noslēgšanā. Abas puses pozitīvi novērtēja ekonomiskās sadarbības dinamiku un pieaugošo savstarpējās tirdzniecības apjomu.

Konsultāciju ietvaros tika skarts jautājums par Staļina laikā represēto personu piemiņas iemūžināšanu Krievijā. Latvijas puse uzsvēra nepieciešamību nepolitizēti pieiet vēstures jautājumiem un vēlreiz aicināja Krieviju aktivizēt darbu pie Latvijas apbedījumu Krievijā sarakstu sastādīšanas. Puses apmainījās viedokļiem par aktuāliem jautājumiem starptautisko organizāciju darba kārtībā, kā arī atsevišķiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā un Krievijā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!