• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Tiekoties ar ES jūrlietu un zivsaimniecības komisāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2011., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālās attīstības un plānošanas uzdevumiem

Vēl šajā numurā

16.12.2011., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Tiekoties ar ES jūrlietu un zivsaimniecības komisāri

14.decembrī Briselē zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Eiropas Savienības (ES) jūrlietu un zivsaimniecības komisāri Mariju Damanaki, lai runātu par Latvijas zivsaimnieku interešu ievērošanu nākamajā ES plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam un būtiskākajiem jautājumiem par Kopējās zivsaimniecības politikas reformu. L.Straujuma komisārei uzsvēra, ka lielajiem zvejas un akvakultūras produktu apstrādes uzņēmumiem, kas ražošanas procesā izmanto lielu roku darba apjomu (zivju konservu, īpaši “Rīgas šprotu”, ražotāji), bet kuru uzņēmuma apgrozījums nepārsniedz vidēja lieluma uzņēmumu rādītājus, finansējuma atbalsta apjoms (intensitāte) ir jāparedz tāds pats kā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Sarunas laikā ministre norādīja, ka būtu jāparedz iespēja, ka ES finansējumu var izmantot Latvijas salīdzinoši vecās zvejas flotes kuģu modernizācijai un dzinēju nomaiņai, kas būtu nozīmīgs atbalsts zvejniecības sektoram un ieguldījums energoefektivitātē.

“Tikšanās laikā arī uzsvēru Zemkopības ministrijas un mūsu zivsaimnieku viedokli, ka pārejai uz maksimālo ilgtspējīgo nozvejas apjomu ir jānotiek pakāpeniski un tikai tur, kur iespējams, līdz 2015.gadam, nevis divu gadu laikā, kā to piedāvā Eiropas Komisija. Tas var dramatiski ietekmēt Latvijas zvejas un zivju apstrādes sektorus, kuros ir nodarbināti daudzi iedzīvotāji, un šīs nozares ir ļoti būtiskas Latvijas tautsaimniecībai un pārtikas produkcijas eksportam,” pēc tikšanās ar komisāri sacīja L.Straujuma. Viņa komisārei arī pauda Latvijas nostāju, ka turpmāk nozvejas kvotas jānosaka pēc reģionālā principa, t.i., ka par nozvejas kvotām Baltijas jūrā vislielākā mērā tiek ņemts vērā tieši to ES dalībvalstu viedoklis, kas atrodas pie Baltijas jūras.

Tikšanās laikā pārrunāta ES jūrlietu un zivsaimniecības komisāres M.Damanaki plānotā vizīte Latvijā 2012.gada pavasarī. “Šīs vizītes laikā plānojam Eiropas Savienības jūrlietu un zivsaimniecības komisārei organizēt tikšanās gan ar Latvijas zivsaimnieku intereses pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām, gan zvejas un zivju apstrādes uzņēmumos strādājošajiem, lai komisāre gūtu labāku priekšstatu, cik liela nozīme zivsaimniecības nozarei ir Latvijas tautsaimniecībā un nodarbinātībā,” uzsver zemkopības ministre L.Straujuma.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!