• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ģenerālsekretāra vietnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2011., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdzjūtībā Čehijas tautai sakarā ar bijušā prezidenta nāvi

Vēl šajā numurā

20.12.2011., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ģenerālsekretāra vietnieka vizīti Latvijā

Tiekoties ar aizsardzības ministru un NBS komandieri

16.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks un NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube tikās ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku Klaudio Bizonjero un pārrunāja 2012.gada maijā Čikāgā plānotā NATO samita darba kārtības jautājumus.

“Diskutējot par gudras aizsardzības attīstīšanu, Baltijas valstīm ir ļoti būtiski Čikāgas samitā panākt vienošanos par ilgtermiņa patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas, jo Gaisa spēku attīstīšana nepieciešamajā līmenī Baltijas valstīm būtu neefektīva līdzekļu tērēšana kopējo NATO militāro vajadzību kontekstā,” sacīja A.Pabriks. Viņš apliecināja Latvijas gatavību pilnveidot uzņemošās valsts atbalstu, kā arī apmācību iespējas patrulējošo valstu gaisa spēku iznīcinātājiem.

Ģenerālmajors R.Graube uzsvēra, ka, gudras aizsardzības ietvaros realizējot patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm, ir iespējams ne vien ekonomēt finanšu līdzekļus, bet arī uzlabot starptautisko sadarbību un savietojamību.

K.Bizonjero pauda atbalstu konkrētā jautājuma iekļaušanai NATO samitā, uzsverot, ka gudra aizsardzība ir veids, kā nākotnē pilnveidot, plānot un attīstīt NATO dalībvalstu kolektīvās aizsardzības sistēmu.

Amatpersonas pauda atbalstu arī citām NATO ģenerālsekretāra izvirzītajām Čikāgas samita tēmām, tai skaitā par NATO lomu Afganistānā pēc 2014.gada, aizsardzības spēju attīstīšanu, pretraķešu aizsardzību.

Puses bija vienisprātis, ka NATO ar Krieviju jāuztur pozitīvs un saturisks dialogs alianses mērķu ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

 

Tiekoties ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru

16.decembrī Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku, vēstnieku Klaudio Bizonjero. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja gatavošanos NATO samitam Čikāgā 2012.gada maijā, kur galvenā uzmanība tiks pievērsta NATO līdzdalībai Afganistānā, pretraķešu aizsardzības sistēmas izveidošanai, kā arī militāro spēju attīstībai un partnerību politikai.

Sarunā īpaši tika uzsvērta gudrās aizsardzības iniciatīva, kura ir viena no gaidāmā samita prioritātēm. K.Bizonjero norādīja, ka NATO Gaisa telpas patrulēšanas operācija Baltijas valstīs ir ļoti labs šīs iniciatīvas piemērs, jo tā veicina valstu savstarpējo sadarbību, kā arī specializēšanos noteiktu spēju attīstībā. A.Teikmanis uzsvēra, ka šīs operācijas turpināšana šobrīd ir Latvijas drošības politikas prioritāte un visas trīs Baltijas valstis jau ir apliecinājušas gatavību palielināt ieguldījumu uzņēmējvalsts atbalsta un apmācību nodrošināšanā.

Runājot par NATO operāciju Afganistānā, A.Teikmanis izcēla Latvijas līdzdalību tranzīta organizēšanā, kā arī plānus nākamgad Rīgā rīkot konferenci par Jaunā zīda ceļa iniciatīvu, kas ļautu savienot Baltijas un Centrālāzijas reģionus abpusēji izdevīgai ekonomiskajai sadarbībai.

Tikšanās laikā A.Teikmanis pateicās NATO ģenerālsekretāra vietniekam par viņa aktīvo līdzdalību un ieguldījumu NATO reformu procesos, kuru mērķis ir padarīt efektīvāku alianses darbību.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!