• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līdzjūtībā Čehijas tautai sakarā ar bijušā prezidenta nāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2011., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdzjūtībā Filipīnu tautai sakarā ar vētras postījumiem

Vēl šajā numurā

20.12.2011., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Līdzjūtībā Čehijas tautai sakarā ar bijušā prezidenta nāvi

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli Čehijas Republikas prezidentam Vāclavam Klausam, kurā viņš izsaka visdziļāko līdzjūtību Čehijas tautai, mūžībā pavadot bijušo prezidentu un rakstnieku Vāclavu Havelu.

Vēstulē Valsts prezidents norāda: “No mums ir aizgājis izcils politiķis un literāts, kas ar savu sabiedriski politisko darbību un radošo devumu spēja aizraut plašu cilvēku loku, neļaujot palikt vienaldzīgiem pret laiku un telpu, kurā dzīvojam. Čehijas vēsturē un tautas piemiņā Vāclavs Havels vienmēr paliks kā taisnīguma cīnītājs, gara brīvības un cilvēciskas vienkāršības piemērs. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Vāclava Havela tuviniekiem un talanta cienītājiem visā pasaulē, īpaši Čehijā, zaudējot patiesi izcilu personību.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Saeimas priekšsēdētāja:

Latvijas parlamenta vārdā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 18.decembrī izteikusi visdziļāko līdzjūtību Čehijas tautai saistībā ar Vāclava Havela nāvi. S.Āboltiņa nosūtījusi līdzjūtības vēstules Čehijas parlamenta Senāta priekšsēdētājam Milanam Šteham un Deputātu palātas priekšsēdētājai Miroslavai Nemcovai.

“Šī ir skumja diena jebkuram eiropietim. Sēru brīdis ikvienam, kurš jebkad ir cīnījies par brīvību, demokrātiju un cilvēktiesību ievērošanu,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja. “Vāclavs Havels bija izcila personība. Viņš deva iedvesmu cilvēkiem, kuri mūsu valstīs gadu desmitiem dzīvoja komunistiskā režīma jūgā.”

“Viņa literārā darbība, runas un sabiedriskā aktivitāte ietekmēja notikumus, kuri noveda pie Dzelzs priekškara krišanas un kardināli izmainīja mūsu reģiona vēstures gaitu. Vāclava Havela prezidentūras laikā Čehija piedzīvoja vēsturiskas izmaiņas, kuru rezultātā Čehija kļuva par pilntiesīgu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti,” atzīmē S.Āboltiņa.

Saeimas preses dienests

 

Ministru prezidents un ārlietu ministrs:

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Čehijas tautai, nosūtot līdzjūtības vēstules Čehijas premjerministram Petram Ņečasam un ārlietu ministram Karelam Švarcenbergam saistībā ar bijušā Čehijas prezidenta un dramaturga Vāclava Havela nāvi.

Savā vēstulē V.Dombrovskis uzsvēra V.Havela būtisko lomu demokrātijas atjaunošanā Centrālajā un Austrumeiropā, simbolizēja aukstā kara beigas un demokrātijas uzvaru.

Ārlietu ministrs E.Rinkēvičs pauda: “Šī diena patiesi ir skumja – no mums aizgājis laikmeta dižākais valstsvīrs, domātājs un rakstnieks Vāclavs Havels. Šis ir neaptverams zaudējums visiem, kurus V.Havela piemērs un darbi iedvesmoja demokrātiskām pārmaiņām.”

V.Havels bija rakstnieks, dramaturgs, politiķis, disidents, cilvēktiesību aizstāvis un viens no galvenajiem cīnītājiem 1989.gada Samta revolūcijā pret komunisma jūgu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!