• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2011., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.12.2011., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

19.decembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, lai pārrunātu likumdošanas aktualitātes, divpusējo sadarbību un būtiskākos jautājumus, kas turpmāk jārisina Saeimai. Pēc Valsts prezidenta iniciatīvas turpmāk abas amatpersonas tiksies ik mēnesi pirmdienās, lai klātienē pārrunātu aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētāja informēja Valsts prezidentu par gaidāmajām izmaiņām atsevišķu Saeimas komisiju statusā un nosaukumā, kā arī akcentēja būtiskākos likumdošanas jautājumus, kuri šobrīd ir Saeimas darba kārtībā, to skaitā Satversmes grozījumi, kas skar fiskālās disciplīnas pamatprincipus, Pilsonības likuma izmaiņas, Saeimas kārtības ruļļa labojumi saistībā ar atklātajiem balsojumiem, kā arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vēlēšanas.

Valsts prezidents pauda apņemšanos personīgi iesaistīties diskusijās par fiskālās disciplīnas jautājumu izšķirīgo nozīmi Latvijas turpmākajos budžeta pieņemšanas procesos, kā arī uzsvēra, ka NEPLP kandidātu izvirzīšana un apstiprināšana šobrīd ir vitāli svarīga politiski neatkarīga un profesionāla sabiedriskā medija izveidošanai Latvijā. A.Bērziņš pauda viedokli, ka kandidātu izvirzīšanas procesā būtu vēlams ievērot divus pamatkritērijus: kandidātu līdzšinējo radošo darbību, kā arī izpratni par valsts pārvaldes un starptautisko institūciju funkcionēšanu.

Valsts prezidents informēja Saeimas priekšsēdētāju par likumdošanas iniciatīvām, kas jau tuvākajā laikā tiks iesniegtas parlamentam, kā arī piebilda, ka vēlētāju iesniegto Satversmes grozījumu projektu par krievu valodas kā otras valsts valodas statusu pēc tā saņemšanas no Centrālās vēlēšanu komisijas, ņemot vērā, ka Satversmes 78.pants Valsts prezidentam nedod pilnvaras saturiski pārvērtēt ierosināto grozījumu projektu, nekavējoties nodos Saeimai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!