• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ERAB jaunā Eiropas direktora vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2011., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas un Luksemburgas ārlietu ministru vizīti

Vēl šajā numurā

21.12.2011., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ERAB jaunā Eiropas direktora vizīti Latvijā

19.decembrī Rīgā finanšu ministrs Andris Vilks, kā arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) jauno Centrālās un Dienvidaustrumu Eiropas direktoru Žanu Marku Peteršmitu.

Vizīti ierosināja ERAB, lai Ž.M.Peteršmits, kurš šajā amatā ir stājies šogad, ieņemot Petera Reinigera vietu, iepazītos ar Latvijas valdību un tās ekonomisko un finanšu politiku.

Latvijas valdības pārstāvji ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas kolēģiem pārrunāja Latvijas ekonomisko situāciju, Latvijas turpmāko sadarbību ar EBAR, kā arī bankas stratēģiju Latvijai.

Lai veicinātu informētību par ERAB finansējuma iespējamību, tikšanās laikā finanšu ministrs A.Vilks ierosināja ERAB organizēt Rīgā semināru, prezentējot jauno ERAB darbības stratēģiju Latvijai.

Šā gada oktobrī bankas direktoru valdē apstiprināja Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas darbības stratēģija Latvijā (2011–2014). Minēto dokumentu izstrādāja ERAB ekonomisti, definējot potenciālās sadarbības sfēras nākamo trīs gadu periodā. Starp tām ir atbalsts investīcijām, kas nodrošina enerģijas drošību un enerģijas efektīvu izmantošanu, finanšu sektora stiprināšana, kā arī eksporta sektora konkurētspējas uzlabošana. Bez ekonomiskiem secinājumiem dokumentā ir sniegts arī politiskās situācijas raksturojums Latvijā, valsts potenciālās izaugsmi ietekmējošās sfēras.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!