• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par vides politikas un ekonomiskās attīstības līdzsvarotību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2011., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas padomju laikā ar latvisku stāju

Vēl šajā numurā

21.12.2011., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par vides politikas un ekonomiskās attīstības līdzsvarotību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs 19.decembrī Briselē (Beļģijā) piedalījās kārtējā Eiropas Savienības vides ministru sanāksmē (Padome).

Apspriežot Polijas prezidentūras progresa ziņojumu par sēra satura samazināšanu kuģu degvielā, E.Sprūdžs uzsvēra, ka ir būtiski sasniegt sēra emisiju ierobežojumu, jo aprēķini liecina: viena gada laikā Eiropas Savienībā tas novērsīs ap 17 000 nāves gadījumu, kuru iemesls būtu gaisa piesārņojums. Ministrs ir pārliecināts, ka Sēra dioksīda direktīvas priekšlikumam būs nenoliedzami pozitīva ietekme uz cilvēku veselību. Savukārt viens no būtiskākajiem uzdevumiem tuvākajā laikā ir nepieļaut tādus konkurences kropļojumus, kuru rezultātā var notikt kravu pārvirze no jūras ceļiem uz sauszemes transportu, jo tādējādi plānotie vides ieguvumi var palikt nesasniegti.

ES valstu vides ministri spraigās diskusijās arī vienojās par Padomes secinājumu projektu, kas skar ES bioloģiskās daudzveidības stratēģiju laikposmam līdz 2020.gadam. E.Sprūdžs uzskata, ka apstiprinātā politiskā vienošanās šajā jautājumā ir skaidrs signāls ES Bioloģiskās daudzveidības stratēģijas ieviešanas prioritāšu noteikšanai, lai realizētu tās mērķi – līdz 2020.gadam apturēt dabas izzušanu un dabas resursu noplicināšanu.

Tika pieņemts Polijas prezidentūras izstrādātais ES padomes secinājumu projekts par resursu efektivitātes ceļvedi, kurā konkretizēti uzdevumi efektīvai resursu izmantošanai. Latvija pārstāv pozīciju, ka pārejai uz resursu efektīvu ekonomiku jābūt izsvērtai un pakāpeniskai, lai tā nemazinātu mazāk attīstīto ES reģionu konkurētspēju. Būtiski ir arī sekmēt energoietilpīgo nozaru uzņēmumu spēju veiksmīgi pārorientēties uz efektīvāku un videi draudzīgāku ražošanu, kā arī rosināt patērētāju ieradumu maiņu.

Tikšanās noslēgumā notika viedokļu apmaiņa par nupat notikušās Durbanas klimata konferences rezultātiem. Latvija pilnībā atbalsta konferences laikā pieņemto "ceļa karti", saskaņā ar kuru līdz 2015.gadam jāpanāk vienošanās par Kioto protokola pēcteci – visaptverošu juridiski saistošu instrumentu, ko īstenot līdz 2020.gadam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!