• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Somijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2011., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2011., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Somijas ārlietu ministru

20.decembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Somijas Republikas ārlietu ministru Erki Tuomioju.

Sarunas laikā Somijas ārlietu ministrs apsveica Latviju kā veiksmīgu paraugu ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, atzīmējot, ka tas bija smags periods, bet rezultāti acīmredzami ir labi. Abas amatpersonas atzīmēja valstu veiksmīgo līdzšinējo sadarbību visos līmeņos gan tagad, gan arī pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Vienlaikus A.Bērziņš norādīja, ka pastāv sadarbības uzlabošanas potenciāls vairākās jomās. Viņš arī uzsvēra, ka Somija izglītības jomā ir paraugs, kā būtu jāattīstās arī Latvijas valstij. E.Tuomioja uzsvēra, ka Somijā izglītības sistēmā nozīmīga, pat izšķiroša loma ir tieši skolotājiem un viņu izglītošanai.

Valsts prezidents norādīja, ka Latvijai ir nozīmīgi, lai stabilitāte Eiropā finanšu jomā tiktu panākta jau vistuvākajā laikā. “Mums tas ir vairāk nekā nozīmīgi. Iekšējā devalvācija, ko veica Latvija, var smagi atsaukties uz mūsu eksportspēju, ja stāvoklis Eiropā neuzlabosies,” sacīja A.Bērziņš.

Amatpersonas īpaši izcēla Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības nozīmi. Tika atzīmēts, ka līdz šim izmantotais NB8 formāts ir ļoti veiksmīgs. Valsts prezidents uzsvēra, ka Somiju saredz kā vienu no galvenajiem partneriem mūsu reģiona turpmākajai attīstībai.

Sarunā amatpersonas pieskārās arī valsts īpašumu pārvaldīšanai. A.Bērziņš aicināja ministru dalīties ar Somijas veiksmīgo pieredzi šajā jomā. Somijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Somijā ilgstoši notikušas ļoti plašas un fundamentālas diskusijas par iespējamajiem pārvaldības modeļiem. Viņš atzīmēja, ka Somija ir gatava dalīties šajā pieredzē ar Latviju gan ar pozitīviem piemēriem, gan ar negatīvo pieredzi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!