• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu algām nākamajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2011., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Aivara Ērgļa atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli

Vēl šajā numurā

22.12.2011., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu algām nākamajā gadā

Saeima 15.decembrī nolēma nākamgad Saeimas deputātu, ministru, parlamentāro sekretāru un citu amatpersonu atalgojumu saglabāt iepriekšējā līmenī.

Deputātu atalgojums, tāpat kā patlaban, tiks aprēķināts, par pamatu ņemot valstī strādājošo mēneša vidējo darba samaksu 2009.gada pirmajā pusē un tam piemērojot koeficientu 3,2. Tāpat kā 2011.gadā, arī nākamgad tiks piemērots samazināts koeficients, un deputātu amatalga nepalielinās kopējo atalgojuma fondu. Līdz ar to arī 2012.gadā deputātu amatalga saglabāsies iepriekšējā līmenī – tā būs 1417 lati pirms nodokļu nomaksas.

Reformējot deputātu atalgojuma sistēmu, Saeima jau pagājušogad atteicās no piemaksām par komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklēšanu, kā arī no reprezentācijas naudas, sakaru izdevumu un transporta izdevumu kompensācijām. Saglabāta vienīgi apvienotā kompensācija par transporta izdevumiem un telpu īri. Šīs kompensācijas maksimālais apmērs atkarīgs no deputāta dzīvesvietas, un tās saņemšanai jāuzrāda attaisnojoši dokumenti.

Tāpat parlamenta 15.decembrī atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā nosaka, ka netiek palielinātas algas Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem un vairākām Saeimas ievēlētajām, apstiprinātajām un ieceltajām amatpersonām.

Alga tiek iesaldēta arī valsts kontrolierim, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļiem, tiesībsargam, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam un locekļiem, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam un citām amatpersonām.

Sākotnēji 2012.gada valsts budžeta projekts paredzēja nelielu deputātu un citu amatpersonu mēnešalgas palielinājumu. Saskaņā ar šo piedāvājumu deputātu amatalga būtu palielinājusies par septiņiem latiem.

Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā bija iekļauti nākamā gada valsts budžeta likumprojektu pavadošajā paketē, un tie stāsies spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!