• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministre: Par Latvijas piekrastes zvejniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2011., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

23.12.2011., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministre: Par Latvijas piekrastes zvejniecību

22.decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma Rojā piedalījās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra rīkotajā diskusijā "Piekrastes zvejniecība Latvijā no Papes līdz Ainažiem". Diskusijas laikā L.Straujuma ar piekrastes pašvaldībām un zvejniekiem pārrunāja aktualitātes, problēmas un to iespējamos risinājumus piekrastes zvejas jautājumos.

"Diskusijas laikā ne tikai apspriedām zvejnieku problēmas, bet iepazināmies ar vairāku piekrastes novadu pozitīvo pieredzi dažādu ar zvejniecību saistītu jautājumu risināšanā. Sarunas laikā secinājām, ka daudz kas piekrastes zvejas attīstībā ir izdarāms jau ar pašreiz pieejamajiem līdzekļiem un resursiem, ja vien ir iniciatīva no zvejnieku puses un pretimnākšana no pašvaldībām. Iespējas zivsaimniecības attīstībai piekrastē joprojām pastāv. Tāpēc gan Zemkopības ministrijai, gan pašvaldībām, gan Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centram ir jāsniedz vēl plašāka informācija zvejniekiem par pieejamajām iespējām. Zvejnieki nezaudē optimismu, taču ir arī atsevišķas problēmas, piemēram, roņu nodarītie postījumi un zvejas tīklu iegādes un aprites nosacījumi, kuros, pēc zvejnieku domām, būtu nepieciešamas izmaiņas, lai mazinātu administratīvo prasību slogu. Šo jautājumu pārrunāsim kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un zvejniekiem," pēc tikšanās sacīja L.Straujuma.

Vairāku piekrastes pašvaldību vadītāji vērsa zemkopības ministres uzmanību uz nepieciešamību mainīt zvejas rīku limitu sadales starp pašvaldībām nosacījumus, jo atsevišķu pašvaldību zvejniekiem ar noteiktajiem limitiem nepietiek, savukārt citās pašvaldībās noteiktos limitus neizmanto pilnībā. Savukārt Pāvilostas novada domes vadība uzsvēra, ka piekrastes ūdeņos iecerētā vēja ģeneratoru parka izveide varētu negatīvi ietekmēt zvejas veikšanas iespējas.

Diskusijā piedalījās zvejniecības uzņēmumu un zivsaimniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji, vairāku piekrastes pašvaldību – Rojas, Mērsraga, Dundagas un Pāvilostas novada – vadītāji un vietējās iniciatīvas rīcības grupu pārstāvji. Pēc diskusijas zemkopības ministre apmeklēja zvejnieku saimniecības Rojas pagastā, lai iepazītos ar zvejnieku ikdienas darba apstākļiem klātienē.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!